Beoordelingen

De juiste manier om een ​​situp te doen

De juiste manier om een ​​situp te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een sterke kern kan uw kwaliteit van leven verbeteren. Volgens MayoClinic.com kunnen kernversterkende oefeningen je buik strakker maken, dagelijkse fysieke activiteiten vergemakkelijken en je stabiliteit, balans en houding verbeteren. Situps kunnen onderdeel zijn van een kernversterkende routine. Je hebt geen dure apparatuur nodig om ze te doen en je kunt ze bijna overal doen. Om letsel te voorkomen en de beste resultaten te krijgen, is een goede vorm essentieel.

Stap 1

Ga op je rug liggen, buig je knieën en plaats je voeten op de vloer. Ga niet op een harde vloer liggen, want dit kan pijn in de onderrug veroorzaken - gebruik een opgevulde mat of lig op een pluche tapijt. U kunt ook situps uitvoeren op een stabiliteitsbal, omdat deze uw wervelkolom ondersteunt terwijl u nog steeds een volledig bewegingsbereik krijgt.

Stap 2

Kruis je armen voor je borst zodat je linkerhand op je rechterschouder rust en je rechterhand op je linkerschouder. Je kunt ook je vingertoppen op je hoofd plaatsen, vlak achter je oren. Grijp de handen niet achter het hoofd, omdat dit de nek belast.

Stap 3

Trek je buikspieren aan en visualiseer dat je je navel naar je ruggengraat trekt, dus er is geen boog in je rug of ruimte tussen je onderrug en de vloer.

Stap 4

Til je hoofd, schouderbladen en ribbenkast omhoog naar je knieën zodat alleen je billen en voeten de vloer raken. Adem uit terwijl je naar boven komt en gebruik alleen je buikkracht. Houd je nek langer en je blik naar het plafond. Plaats je kin niet op je borst - stel je voor dat er grapefruit tussen je kin en borst zit. Gebruik geen schokkende bewegingen om je lichaam omhoog te stuwen - beweeg langzaam en gecontroleerd.

Stap 5

Adem in terwijl je je lichaam naar beneden laat zakken, één wervel tegelijk. Houd je buikspieren aangespannen en voer je volgende situp onmiddellijk uit.

Tip

  • Als je nieuw bent in sporten, overweeg dan om een ​​personal trainer in te huren om je de juiste vorm te leren.
  • Terwijl je sterker wordt, houd je een halter op je borst om de oefening uitdagender te maken.
  • Als je voeten van de vloer tillen wanneer je voor het eerst situps doet, laat een vriend ze dan voor je vasthouden of haak ze onder een stuk zwaar meubilair.
  • Trek vijf minuten op de plaats en draai je torso lichtjes om je lichaam op te warmen voordat je situps doet.

Middelen