Beoordelingen

Voors en tegens van Daily Pushups

Voors en tegens van Daily Pushups


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Push-ups zijn gedeeltelijk een populaire oefening omdat ze gemakkelijk uit te voeren zijn, geen apparatuur vereisen en verschillende spieren trainen. Terwijl de primaire spieren die worden gebruikt, je borstspieren zijn, versterken pushups ook je triceps en schouders. Het elke dag uitvoeren van push-ups kan in sommige opzichten voordelig zijn, hoewel het ook nadelen kan hebben, dus overweeg de voor- en nadelen voordat u een dergelijk trainingsplan kiest.

Efficiënte spierversterking

Een voordeel van het dagelijks uitvoeren van push-ups is dat het een efficiënte manier is om meerdere spieren tegelijkertijd te trainen. De pushup is een samengestelde oefening, wat betekent dat het meerdere spiergroepen werkt, in plaats van slechts één. Door tegelijkertijd uw borst, triceps en schouders te bewerken, kunt u tijd besparen; het bespaart u tijd te moeten besteden aan het doen van oefeningen voor elke spiergroep afzonderlijk. Je buikspieren en onderrugspieren worden ook bewerkt door pushups, omdat ze je lichaam tijdens de beweging stabiliseren. Veel oefeningen voor de borst, triceps, schouders en onderrug vereisen halters, halters of andere apparatuur, dus als je dagelijks thuis pushups doet, kun je talloze spieren trainen zonder elke dag naar de sportschool te moeten pendelen.

Gewichtsbeheer

Elke dag pushups uitvoeren kan je helpen je gewicht te beheersen. Of u nu uw huidige gewicht wilt behouden of wilt afvallen, een routine die dagelijkse oefening inhoudt, kan u helpen uw doelen te bereiken. Door oefeningen gemakkelijk te maken, kunt u zich aan uw routine houden; de Mayo Clinic merkt op dat sporten onderdeel van uw dagelijkse routine is een van de beste manieren om gemotiveerd te blijven voor uw conditie. Omdat pushups geen apparatuur vereisen en overal kunnen worden uitgevoerd, zijn ze zeer handig en kunnen ze je motiveren om elke dag te trainen en calorieën te verbranden bij elke sessie. Oefeningen waarbij meerdere spieren worden gebruikt, verbranden meer calorieën dan die waarbij slechts één spier wordt gebruikt, dus push-ups kunnen efficiënter zijn voor gewichtsbeheersing dan oefeningen die afzonderlijke spieren isoleren.

Spieronbalans

Elke dag pushups uitvoeren kan leiden tot een onbalans in de spieren, omdat u uw borstkas overmatig kunt ontwikkelen en onvoldoende aandacht kunt besteden aan uw rugspieren. Dit kan leiden tot een abnormale houding en beperkte functionaliteit tijdens het sporten. Daarom kan een evenwichtiger trainingsprogramma met minder nadruk op uw borst voordeliger zijn.

Onvoldoende herstel

Als je elke dag pushups uitvoert, merk je misschien dat je niet zo snel vooruitgaat op het gebied van spiergroei als je zou kunnen met een plan dat meer hersteltijd mogelijk maakte. Als u geen voldoende rusttijd tussen trainingen voor dezelfde spiergroepen plant, kan dit uw inspanningen om kracht te ontwikkelen belemmeren en uw spieren helpen groeien. Onderzoek uit de editie van 2009 "Geneeskunde & Wetenschap in Sport & Oefening" geeft aan dat beginners slechts twee tot drie keer per week moeten trainen, en dat zelfs gevorderde atleten hun trainingen moeten beperken tot vier tot zes keer per week voor optimale resultaten, als vrije dagen voor herstel is noodzakelijk op elk fitnessniveau.