Beoordelingen

Wat is het doel van Dead Stance Deadlifts?

Wat is het doel van Dead Stance Deadlifts?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De deadlift is een krachttraining die meerdere grote spiergroepen tegelijk beïnvloedt. Je kunt je voetpositie veranderen in een bredere houding - een sumo deadlift - om de focus van je rug weg te nemen. De deadlift met brede stand is misschien niet voor iedereen geschikt, vooral als je heupproblemen hebt. Overleg altijd met uw arts voordat u begint met een gewichthefprogramma om ervoor te zorgen dat u geen verwondingen of medische aandoeningen heeft die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om gewichten op te heffen.

De oefening

Deadlifts met brede stand worden uitgevoerd vanuit een staande positie met ofwel een halter of een halter in elke hand. Je voeten moeten breder zijn dan schouderbreedte uit elkaar en naar buiten gedraaid, net zoals de houding die een sumoworstelaar aanneemt. Houd je rug recht en kijk vooruit terwijl je hurkt om de bar vast te pakken. Houd uw handen tussen uw benen terwijl u dat doet en houd de stang vast met een gemengde greep, waarbij één palm naar uw lichaam is gericht en de andere van uw lichaam af. Beweeg je heupen naar voren en strek je knieën en rug om rechtop te blijven staan ​​met het gewicht in je hand, en ga dan terug hurken om de balk op de grond te plaatsen.

Spieren werkten

De deadlift met brede stand werkt een aantal grote spiergroepen. Het belangrijkste doel is de spieren van de erectiespine in je rug, volgens ExRx.net, een website voor anatomie en fysieke training. Spieren die met uw lichaam werken tijdens de deadlift - ook bekend als synergisten - omvatten de gluteus maximus of bilspieren, adductor magnus, quadriceps of uw soleus, een deel van uw kuitspier. Andere spiergroepen die in de sumo deadlift hebben gewerkt, zijn de hamstrings, buikspieren, schuine en bovenrugspieren, inclusief je trapezius en rhomboids.

Brede houding versus standaardhouding

Conventionele deadlifts worden uitgevoerd met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, volgens Muscle & Strength. De conventionele voetpositionering levert meer inspanningen op voor het versterken van uw onderrug en houdingsspieren. Als je een sterke rug hebt, kun je misschien meer gewicht tillen met de conventionele houding dan met de sumo deadlift. Als u in het verleden pijn in de onderrug heeft gehad, kan de sumo deadlift een veiliger doel voor u dienen. De wijdbenige stijl legt meer nadruk op je billen, voorkant en achterkant van de dijen en heupen en niet op je rug.

Waarschuwing

Breedbenige deadlifts kunnen de heupen en knieën zwaarder belasten, vooral als u niet gewend bent aan de beweging, meldt Muscle & Strength. U kunt beginnen met een lichtgewicht halter of helemaal geen gewicht om te wennen aan de sumo deadlift-beweging. Stop met het uitvoeren van de oefening als u pijn ervaart tijdens de deadlift deadlift.