Beoordelingen

Wat is pushen in voetbal?

Wat is pushen in voetbal?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voetbal is niet - zoals veel mensen geloven - een non-contact sport. Een bepaalde hoeveelheid contact, inclusief duwen, is toegestaan ​​in het prachtige spel. Het verschil tussen legaal en illegaal pushen is grotendeels gebaseerd op de discretie van de scheidsrechter. Spelers moeten begrijpen wat voor duwen wel en niet is toegestaan, zodat ze fysiek kunnen spelen zonder de regels te overtreden.

Definitie

Voetbal indrukken is elk contact waarbij een speler tegen zijn tegenstander duwt, of het nu met zijn handen, armen of lichaam is. Niet al het duwen is verboden. Incidenteel duwen, kleine hobbels en eerlijke kosten zijn toegestaan. De spelregels - de regels voor voetbal - stellen dat het alleen een fout is als een speler een andere speler duwt op een manier die volgens de scheidsrechter "onzorgvuldig, roekeloos of buitensporig geweld" is.

Boete

Wanneer een scheidsrechter van mening is dat een push roekeloos, onzorgvuldig is of overmatig geweld gebruikt, kan hij de speler die de fout beging bestraffen. In dit geval wordt een directe vrije trap toegekend aan de tegenstander op de plaats waar de push plaatsvond. De kicker kan scoren vanuit een directe kick zonder dat de bal een andere speler raakt - in tegenstelling tot een indirecte kick die eerst een andere speler moet raken. Als een speler wordt bestraft voor het duwen binnen het strafschopgebied van zijn eigen team, krijgt de tegenstander een strafschop.

Eerlijke vergoeding

Een speler kan een andere speler duwen wanneer hij de bal probeert te krijgen door contact te maken met de tegenstander zonder zijn armen te gebruiken. Meestal zal een speler zijn tegenstander aanvallen en hem schouder aan schouder raken. Zelfs als een speler zijn tegenstander in een eerlijke aanval omver duwt, is dit geen straf. Als de speler echter met overmatige kracht aanvalt, kan dit in de ogen van de scheidsrechter als een fout worden beschouwd.

Spelen voordeel

Een scheidsrechter mag geen penalty nemen voor een duwfout als hij denkt dat het aangewende team een ​​voordeel zal behalen. Als een speler bijvoorbeeld naar beneden wordt geduwd, maar zijn team de bal snel onder controle houdt, kan de scheidsrechter toestaan ​​dat het spel wordt voortgezet. Als het verwachte voordeel niet uitkomt, kan de scheidsrechter het spel naar beneden fluiten en het aangegooide team een ​​directe vrije trap toekennen.