Info

De voordelen van een uitgebalanceerd dieet


Een uitgebalanceerd dieet biedt alle vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Deze manier van eten ondersteunt niet alleen je algehele gezondheid, maar helpt je er ook op je best uit te zien en je goed te voelen. Volgens het Langone Medical Center van de New York University, in combinatie met regelmatige lichamelijke activiteit, kan een uitgebalanceerd dieet ernstige gezondheidsproblemen helpen voorkomen. Door uw dieet te vullen met vers fruit en groenten, gezonde vetten, volle granen, magere eiwitten en magere zuivelproducten, kunt u ervoor zorgen dat u de voordelen van een uitgebalanceerd dieet kunt plukken.

Gewichtsbeheer

Uw gewicht onder controle houden is een belangrijk voordeel van een uitgebalanceerd dieet. Volgens het University of Maryland Medical Center is obesitas een Amerikaanse epidemie waarbij 60 procent van de Amerikaanse volwassenen als overgewicht wordt geclassificeerd en 35 procent als zwaarlijvig wordt beschouwd - en deze aantallen stijgen. Obesitas brengt u in gevaar voor aandoeningen zoals hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, beroerte, artrose, depressie en kanker. University of Maryland Medical Center waarschuwt dat het eten van een dieet met veel vet en calorieën gewichtstoename veroorzaakt. Het consumeren van een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan caloriearm, vetarm natuurlijk voedsel zoals vers fruit en groenten en volle granen helpt het gewicht te beheersen.

Boost energie

Verhoog uw energieniveau door een uitgebalanceerd dieet te eten. Volgens Harvard Medical School helpt een uitgebalanceerd dieet van ongeraffineerde koolhydraten, eiwitten en vetten, met de nadruk op groenten, volle granen en onverzadigde vetten, om een ​​hoog energieniveau te garanderen en vermoeidheid te voorkomen. Geraffineerde voedingsmiddelen en eenvoudige suikers, zoals snoep en koekjes, kunnen snelle energie leveren, maar kunnen ervoor zorgen dat uw bloedsuikerspiegel overmatig fluctueert, waardoor u zich moe voelt en meer snakt naar snoepen. Volle granen en onverzadigde vetten zoals olijfolie en avocado's verteren echter langzamer en leveren de hele dag energie.

Hart gezondheid

Het eten van een uitgebalanceerd dieet is een belangrijke stap in de richting van het behoud van een gezond hart en de voordelen ervan. Door een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te eten die voldoende essentiële voedingsstoffen leveren en voedingsmiddelen zoals verzadigde vetten te vermijden, die slagaders blokkeren en LDL, het slechte cholesterol verhogen, kunt u profiteren van het vermijden van hoge bloeddruk, hoge cholesterol, beroerte en andere gerelateerde aandoeningen tot hart-en vaatziekten. Breng langdurige veranderingen in eetgewoonten aan om het risico op hartproblemen te verminderen.

Versterk het immuunsysteem

Een gezond immuunsysteem beschermt uw lichaam tegen infectieuze micro-organismen, zoals bepaalde bacteriën, virussen en schimmels. Het handhaven van een sterk immuunsysteem helpt ervoor te zorgen dat uw bloedvaten, beenmerg, lymfeklieren, milt en thymus allemaal goed werken. Volgens Dr. David Katz, directeur van het Yale Prevention Research Center, wordt je immuunsysteem beïnvloed door je algehele gezondheid - en een uitgebalanceerd dieet is de sleutel. Het eten van een dieet rijk aan voedingsstoffen is een uitstekende manier om een ​​sterk immuunsysteem op te bouwen.

Verminder het risico op kanker

Een gezond dieet, samen met gewichtsbeheersing en lichamelijke activiteit, is een krachtig hulpmiddel bij het voorkomen van kanker, volgens Stanford Prevention Research Centre. Voor overlevenden van kanker zijn de voordelen van het eten van een uitgebalanceerd dieet vooral belangrijk omdat het risico van overlevenden voor het ontwikkelen van nieuwe kankers of andere ziekten groter is. Eet een uitgebalanceerd dieet dat voedingsmiddelen zoals bessen bevat, die kankerbestrijdende antioxidanten bevatten; bonen, die fytochemicaliën bevatten die genetische schade aan uw cellen vertragen; kruisbloemige groenten zoals broccoli en bloemkool, die kankervertragende stoffen bevatten; en groene bladgroenten, die rijk zijn aan foliumzuur, een vitamine die het risico op borst- en longkanker kan verminderen.