Info

Wat zijn de voordelen van bankdrukken?


Hoewel de legendarische geschiedenis van de bankdrukken beelden oproept van massieve bodybuilders in muffe sportscholen, biedt deze uitdagende training een groot aantal voordelen voor de gemiddelde persoon. Hoewel de oefening voornamelijk werkt om de kracht van het bovenlichaam op te bouwen, kunnen sommige voordelen van bankdrukken - die variëren van verbeterde cardiovasculaire gezondheid tot een verminderde kans op het ontwikkelen van veel voorkomende ziekten - een welkome verrassing zijn.

Spieren werkten

De bankdrukken werkt op verschillende bovenlichaamsspieren, maar de focus ligt op de belangrijkste borstspieren van de borstspier. Als zodanig geeft de bankdrukken - wanneer regelmatig uitgevoerd - dikte, spierdefinitie en sterkte aan het borstgebied. Als samengestelde oefening gebruiken bankdrukken de deltoïden en triceps als synergisten, of spieren die andere spieren helpen een beweging te voltooien. Bovendien werkt deze oefening ook de biceps, die dienen als dynamische stabilisatoren door de kracht van de pers tegen te gaan. Ten slotte grijpt de bench press de rhomboids, rotatormanchet en serratus anterior aan als secundaire spieren.

Spier-, bot- en gewrichtsgezondheid

Als oefening voor gewichtstraining helpt de bankdrukken uw lichaam om spiermassa te vergroten, wat op zijn beurt kan leiden tot een vermindering van vet. Net zoals het de spieren versterkt, heeft de bankdrukken ook het vermogen om de botten te versterken - gewichtstraining helpt de flexibiliteit te verbeteren en de botdichtheid te verhogen, volgens de Mayo Clinic. Degenen die regelmatig met gewichten trainen, hebben ook minder kans om artrose te ontwikkelen.

Andere voordelen

De positieve effecten van bankdrukken houden niet op bij de spieren en botten. Naast het verhogen van het algehele uithoudingsvermogen, leiden weerstandstrainingoefeningen zoals het bankdrukken tot een verlaging van het cholesterolgehalte en een toename van het cholesterolgehalte, volgens de American Council on Exercise. Regelmatige gewichtstraining helpt het lichaam suiker te verwerken, wat leidt tot een verminderd risico op diabetes.

Overwegingen

Ondanks de voordelen ervan, kan de platte bankpers druk uitoefenen op de schouderbladen of schouderbladen en de rotatormanchet vanwege het potentieel van de bank om de schouderbeweging te beperken, waardoor overbelasting wordt opgelegd. Deze stam kan leiden tot pijn of ontsteking en kan de spierontwikkeling beperken. Het oefenen van de juiste vorm - inclusief uw voeten stevig geplant houden, een rechte rug houden en uw schouders en bilspieren te allen tijde plat op de bank houden - helpt deze verwondingen te voorkomen. Zoek de begeleiding van een gecertificeerde trainer om de juiste vorm te leren voordat u de bench press in uw regime opneemt.

Middelen