Beoordelingen

Wat is konijnenponsen in boksen?

Wat is konijnenponsen in boksen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De konijnenslag is een van de gevaarlijkste slagen in het boksen. Deze term is afkomstig van een methode die wordt gebruikt om gevangen of gewonde konijnen te doden. Konijnenponsen heeft vergelijkbare effecten op mensen, wat mogelijk kan leiden tot bewusteloosheid, ernstig letsel en de dood. Straffen voor konijnenponsen zijn afhankelijk van de intentie van de overtredende bokser en of de slag tot letsel leidt.

Definitie

In het boksen verwijst een konijnenstempel meestal naar een klap tegen de achterkant van het hoofd van de tegenstander, de basis van de schedel of de achterkant van de nek. Deze term wordt soms gebruikt om te verwijzen naar andere illegale stoten, waaronder slagen op de nieren en terug. Vanwege dit en het risico op bestraffing zijn boksers zelden van plan dergelijke slagen te veroorzaken. Onbedoelde konijnenstoten treden echter meestal op wanneer boksers snel bewegen of hun evenwicht verliezen tijdens een gevecht.

Origins

De term is afkomstig van een methode die wordt gebruikt door konijnenspelmeesters of trappers om een ​​konijn te doden zonder zijn vacht te bederven. Door een sterke, scherpe slag uit te voeren op de achterkant van de nek van een konijn in een hoek van 45 graden ontwricht zijn nek en scheidt zijn ruggenmerg. Dit wordt meestal uitgevoerd met een klein, stomp voorwerp of met behulp van een hakbeweging met uw hand. Als het correct wordt uitgevoerd, wordt het beschouwd als een van de snelste en meest humane manieren om een ​​gevangen of gewond konijn te doden.

Risico's

Konijnenponsen kan hetzelfde effect hebben op boksers als op konijnen. Een bokser kan een tegenstander gemakkelijk bewusteloos maken met een nauwkeurige konijnenslag. Dit kan leiden tot ernstig letsel aan de hersenen, nek en wervelkolom, met extra schade die mogelijk het gevolg is van bewusteloos vallen. Vergelijkbaar met het gebruik door konijnenspelers en trappers, is een konijnenstempel in boksen potentieel dodelijk.

Sancties

Als een konijnenstoot onbedoeld wordt geacht, zal de scheidsrechter geen actie ondernemen. De scheidsrechter zal echter punten van de overtredende bokser waarschuwen en aftrekken als het herhaaldelijk voorkomt, of als de konijnenstoot opzettelijk wordt geacht. Als een bokser gewond raakt door een opzettelijke konijnenslag en niet kan doorgaan, verliest de overtredende bokser door diskwalificatie.

Stoppage door letsel veroorzaakt door een onbedoelde konijnenpons kan twee uitkomsten tot gevolg hebben. Als de stopzetting vóór het einde van de vierde ronde plaatsvindt, wordt de wedstrijd een technische trekking beslist. Als het na dit gebeurt, zal de wedstrijd worden beslist een technische beslissing en de uitkomst bepaald door de scorekaarten van de jury.Opmerkingen:

  1. Vuzshura

    Ik zal het onthouden! Ik zal zijn vruchten afwerpen!

  2. Montay

    Ik denk dat dat het uitstekende idee is.

  3. Aric

    Naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.Schrijf een bericht