Beoordelingen

Verlengen de Quadriceps de knie tijdens een squat?


De squat is een van de beste oefeningen voor het ontwikkelen van heup- en kniespieren. De quadriceps werken samen met de hamstrings om de knie tijdens de beweging uit te strekken en te buigen. Deze samenwerking beschermt ook de voorste kruisband tegen overmatige krachten die de neiging hebben om de knie uit elkaar te trekken, waardoor de squat een geweldige oefening is voor het beschermen van de knie en het versterken van het onderlichaam voor echte activiteiten zoals wandelen, rennen en springen. (Zie referentie 1)

The Muscles of the Quadricep Group

De quadriceps bestaan ​​uit vier spieren afkomstig van verschillende punten op het dijbeen (de vastus intermedius, vastus medialis en vastus lateralis) en de heup (de rectus femoris). Ze vloeien allemaal over in de knieschijfpees die in de tibiale tuberositeit aan de voorkant van de tibia net onder de patella steekt.

Actie aan de knie

De quadriceps veroorzaken zowel flexie als extensie bij de knie. Flexie op de knie treedt op wanneer de hoek tussen het dijbeen en de tibia afneemt. Uitbreiding is een toename van deze hoek. De quadriceps produceert beide acties door verschillende soorten contracties: concentrische contractie tijdens extensie en excentrische contractie tijdens flexie.

Concentrische versus excentrische contractie

Wanneer een spier verkort tijdens het genereren van kracht, wordt deze een concentrische samentrekking genoemd. Het optillen van een halter tijdens een biceps curl is een voorbeeld van dit soort contractie.

Aan de andere kant verlengen excentrische contracties de spier tijdens het genereren van kracht. Als de weerstand groter is dan de kracht die de spier produceert, wordt de spier langer. Het verlagen van uw lichaam tijdens een pull-up is een voorbeeld van een excentrische samentrekking met uw triceps.

Quadricep-activering tijdens de afdaling

Tijdens de afdaling in een squat trekken de quadriceps excentrisch op een gecontroleerde manier samen om het lichaam te laten zakken. James Watkins liet in zijn boek De structuur en functie van het musculoskeletale systeem zien dat de drie vastus-spieren ongeveer 50 procent meer spierkracht produceren dan de rectus femoris. Omdat de rectus femoris de knie uitstrekt en de heup buigt, resulteert een verkorting aan het ene uiteinde in verlenging aan het andere, met weinig verandering in de totale lengte (en kracht) tijdens de beweging.

Quadricep-activering tijdens de opkomst

Om het lichaam van de onderkant van de squat te tillen, verhogen de quadriceps hun krachtproductie door concentrisch samen te trekken en het lichaam terug naar de staande positie te tillen. Terwijl de quadriceps de meeste spierkrachten op de knie produceren, zijn de hamstringspieren op dit moment ook actief. Ze helpen zich te verzetten tegen de schuifspanningen op de knie die de quadriceps produceren.

Middelen

  • Journal of Strength and Conditioning Research: SQUATTING K INEMATICS EN K INETICA EN HUN TOEPASSING OP OEFENINGSPRESTATIES
  • Klinisch orthopedisch en aanverwant onderzoek: Klinische anatomie van de Quadriceps Femoris en extensorapparatuur van de knie
  • ExRx: Squat-analyse
  • De structuur en functie van het bewegingsapparaat; James Watkins