Beoordelingen

Hoe rennen te vervangen door bergbeklimmeroefeningen

Hoe rennen te vervangen door bergbeklimmeroefeningen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als je overweegt om je hardlooproutine te vervangen door bergbeklimmeroefeningen, dan werk je een iets andere set spieren. Hardlopen is een aerobe oefening die de benen, en perifeer, de armen en romp werkt. De bergbeklimmingsoefening is ondertussen een isometrische oefening die gericht is op de buikspieren, maar ook de benen en armen werkt. Als je klaar bent om de overstap te maken, is de grootste uitdaging misschien wel om ervoor te zorgen dat je dezelfde calorische verbranding krijgt als bij de oude.

Calorie schatting

Stap 1

Draag tijdens uw volgende run een snelheidsmeterhorloge en noteer de snelheid waarmee u aan het begin, in het midden en aan het einde van uw run rent. Merk ook op hoe lang je normale hardlooproute je kost.

Stap 2

Voeg de snelheid aan het begin, midden en einde van je run samen toe en deel dan door drie. Dit geeft je een gemiddelde snelheid die je normaal rent. Als je het niveau van fitness en lichaamsvorm wilt behouden dat je momenteel hebt, moet je net zo veel calorieën verbranden als de bergbeklimmer dan je momenteel doet. Om een ​​meer nauwkeurige schatting te krijgen van de verbrande calorieën tijdens je run, moet je weten hoe snel je rent.

Stap 3

Bereken het aantal calorieën dat u momenteel verbrandt met uw hardlooproutine door de tijd van uw run in te voeren in de Health Status online calorieverbrandingscalculator of een vergelijkbare online calculator. Zoek de hardloopsnelheid die het meest overeenkomt met uw hardloopsnelheid, voer uw looptijd in het vak ernaast in en klik op "Berekenen" onderaan de pagina. Dit geeft je een schatting van hoeveel calorieën je verbrandt tijdens je run.

Bergbeklimmer Oefening

Stap 1

Ga op de grond liggen in een plankpositie met uw handen en tenen naar beneden gericht. De rest van je lichaam moet in een rechte positie zijn met je handen op schouderbreedte uit elkaar en gestapeld onder je schouders en je buik strak ingestopt om je kern te raken.

Stap 2

Breng een knie naar uw borst en laat de teen van die voorste voet op de grond onder uw borst en buik rusten.

Stap 3

Spring het gebogen voorbeen naar achteren in de positie van het rechte been en breng tegelijkertijd het achterste been naar de voorste, gebogen beenpositie. Houd uw handen op de vloer terwijl u benen van voren naar achteren afwisselt alsof u rent maar met uw handen op de vloer.

Stap 4

Herhaal deze oefening voor zoveel sets als nodig is om evenveel calorieën te verbranden als hardlopen. Volgens Gold's Gym in Middletown, N.Y., zal het doen van drie sets van 15 tot 20 herhalingen op elk been ongeveer 50 calorieën verbranden. Dus als je 300 calorieën verbrandde tijdens je normale hardlooproutine, zou je 18 sets van 15 tot 20 herhalingen op elk been moeten doen om de equivalente calorieverbranding te krijgen door bergbeklimmeroefeningen te doen.

Tip

  • Als uw sportschool een machine voor bergbeklimmen heeft, kunt u deze ook gebruiken om uw hardlooproutine te vervangen. Deze machine kan ongeveer 20 calorieën verbranden in 20 minuten. Om een ​​bergbeklimmingsmachine te gebruiken, plaatst u uw handen op de handgrepen aan de bovenkant van de machine in een bovenhandse of onderhandse positie en stapt u in de voetsteunen. Duw een hand en het andere been omhoog in een beweging die de beweging van een bergbeklimmer nabootst. Breng het andere been en de hand omhoog terwijl de andere kant naar beneden gaat en ga door met de beweging in een snel tempo.

Middelen