Info

Wat zijn de voordelen van gekookte uien?


Met minder dan 100 calorieën per kopje - minder dan 5 procent van de dagelijkse calorie-inname op basis van een dieet met 2000 calorieën - zijn gekookte uien een welkome aanvulling op een calorie-gecontroleerd dieet. Het koken van uien biedt u een voedingsvoordeel ten opzichte van het frituren, omdat koken geen olie of boter nodig heeft, omdat dit anders calorieën aan uw maaltijd zou toevoegen. Het consumeren van gekookte uien biedt ook gezondheidsvoordelen, omdat ze u helpen uw aanbevolen dagelijkse inname van verschillende vitamines en mineralen te bereiken.

Vitamine C

Gekookte uien bieden gezondheidsvoordelen dankzij hun vitamine C-gehalte. Een kopje gekookte uien bevat 11 milligram vitamine C, dat is 12 procent van de dagelijkse inname voor mannen en 15 procent voor vrouwen, vastgesteld door het Institute of Medicine. Vitamine C verhoogt de collageenproductie, een proces dat nodig is voor de gezondheid van botten en bloedvaten. Het speelt ook een rol bij de geestelijke gezondheid door u te helpen norepinefrine te produceren, een chemische stof die uw humeur reguleert.

Vezel

Gekookte uien dienen als een bron van voedingsvezels, een soort koolhydraat dat ziekten bestrijdt. Vezels helpen uw cholesterol te verlagen en uw bloedsuikerspiegel te reguleren, en het vermindert uw risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Vezel helpt ook om ontlasting door uw spijsverteringskanaal te verplaatsen, waardoor constipatie wordt voorkomen om u regelmatig te houden. Een kopje gekookte uien levert 2,9 gram voedingsvezels op. Dit draagt ​​12 procent bij aan de dagelijkse aanbevolen inname voor vrouwen en 8 procent voor mannen, vastgesteld door het Institute of Medicine.

Koper

Neem gekookte uien op in uw dieet om de gezondheidsvoordelen te halen die samenhangen met hun kopergehalte. Koper voedt je hersenen door chemicaliën te helpen betrekken bij hersencommunicatie en het ondersteunt ook de synthese van myeline, een stof die nodig is voor de hersenfunctie. Het krijgen van voldoende koper in uw dieet ondersteunt ook uw immuunsysteem zodat het u kan beschermen tegen infecties. Een portie gekookte uien van 1 kopje verhoogt uw koperinname met 141 microgram, of 16 procent van de aanbevolen dagelijkse inname ingesteld door het Institute of Medicine.

Fosfor en mangaan

Gekookte uien leveren andere essentiële mineralen, waaronder fosfor en mangaan. Elke kop gekookte uien levert 74 milligram fosfor en 0,3 milligram mangaan. Dat is 11 procent van je dagelijkse fosforbehoefte, zoals vastgesteld door het Institute of Medicine, evenals 17 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van mangaan voor vrouwen en 13 procent voor mannen. Zowel fosfor als mangaan komen uw skelet ten goede en houden uw botten sterk. Fosfor bevordert ook een gezonde bloedsomloop en speelt een rol bij de celcommunicatie, terwijl mangaan uw metabolisme ondersteunt en helpt bij wondgenezing.