Info

Voordelen van gekookte gember


Gember heeft een aantal genezende eigenschappen en kan op verschillende manieren worden geconsumeerd, waaronder koken. Dit is een eenvoudige en gemakkelijke methode om het sap uit een gemberwortel te extraheren zonder een dure sapcentrifuge nodig te hebben. Rasp of snijd de gemberwortel in dunne plakjes en breng deze aan de kook in een pan met water. Hoe minder water en hoe langer de wortels steil zijn, hoe intenser de gemberaroma zal zijn. Je kunt achteraf de gekookte stukjes gember eten als je dat wilt.

Misselijkheid

Het University of Maryland Medical Center stelt dat gember kan worden gebruikt voor de behandeling van symptomen van misselijkheid die het gevolg zijn van zwangerschap, bewegingsziekte of zelfs chemotherapie. Het vermogen van gember om een ​​maagklachten tot rust te brengen, omvat het verminderen van de kans op symptomen zoals braken, koud zweet en duizeligheid. In het geval van misselijkheid wordt voorgesteld om alleen het sap of het water van de gemberwortel te consumeren, omdat het gemakkelijker te verteren is.

Spijsvertering

Het koken van de gemberwortel voorafgaand aan het consumeren maakt het gemakkelijker om die zeer vezelige wortel te verteren. Koken vermindert ook de intensiteit van de smaak van de gemberwortel, die behoorlijk sterk kan zijn. De gemberwortel koken is noodzakelijk voor bereidingen zoals gekonfijte gember of om geconserveerde gember te bereiden, zoals de specerij die vaak naast sushi wordt geserveerd.

Dermcidin

In een studie gepubliceerd door de Amerikaanse nationale bibliotheek, zal het consumeren van gembersap het lichaam opwarmen, wat gezond zweten bevordert. Dit helpt bij het ontgiften van het lichaam en helpt het immuunsysteem te stimuleren via dermcidine. Dermcidin is een bacteriebestrijdende stof die van nature wordt afgescheiden door zweetklieren. Dermcidin beschermt het lichaam tegen bacteriën, schimmels en verschillende vormen van infecties.

Ontsteking

De UCLA Biomedical Library stelt dat gembersap, vanwege het hoge gingerolgehalte, kan helpen bij de behandeling van artrose en reumatoïde artritis. Als ontstekingsremmende stof stoppen gingerolen de productie van stikstofmonoxide, wat nodig is voor de vorming van een zeer schadelijke vrije radicaal genaamd peroxynitraat. Het nemen van een theelepel gembersap voor de maaltijd of voordat je naar bed gaat, kan de productie van stikstofoxide aanzienlijk verminderen en de ochtendstijfheid helpen verlichten.