Beoordelingen

Hoe zich te ontdoen van overtollig melkzuur in spieren

Hoe zich te ontdoen van overtollig melkzuur in spieren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tijdens inspanning en andere inspannende activiteit wordt melkzuur geproduceerd als bijproduct van het proces dat het lichaam gebruikt om energie te creëren. Lang geleden beschouwd als schadelijk, wordt melkzuur nu beschouwd als een tijdelijke energiebron die het lichaam gebruikt wanneer er onvoldoende zuurstof in het bloed is voor standaardproductie van energie. Melkzuur creëert echter een zure omgeving in de spieren wanneer het zich ophoopt, en het lichaam kan er een uur of langer over doen om het op natuurlijke wijze te verwijderen. Het is mogelijk om het verwijderingsproces met zachte oefening te versnellen.

Stap 1

Oefen of voer andere inspannende activiteiten uit totdat u het gevoel hebt dat u niet langer kunt doorgaan en uw spieren moe worden. Het lichaam zal wat melkzuur verbranden om energie te produceren tijdens deze periode en houdt zichzelf meestal enkele minuten in stand voordat het niet langer voldoende energie kan produceren om de huidige behoeften van de spieren te handhaven. Je lichaam zal tijdens deze oefening melkzuur produceren, maar als je jezelf tot op dit punt blijft pushen, zal je lichaam zich elke keer dat je traint aan te passen aan de stress van je activiteiten. Na verloop van tijd zal dit resulteren in een efficiënter gebruik van zuurstof tijdens het sporten, een snellere verbrandingssnelheid van melkzuur en een grotere algemene tolerantie voor de opbouw van melkzuur.

Stap 2

Koel af door te oefenen in plaats van gewoon te stoppen zodra u het punt bereikt dat u te moe bent om uw vorige activiteit voort te zetten. Gebruik lichte, continue oefeningen zoals vijf tot tien minuten wandelen om uw lichaamstemperatuur, ademhaling en hartslag weer normaal te laten worden. De aanhoudende samentrekkingen van uw spieren tijdens de afkoelingsperiode zullen ook de bloedcirculatie reguleren, waardoor wordt voorkomen dat bloed zich in de spieren verzamelt en waardoor vers bloed melkzuur en spierafvalproducten kan wegspoelen.

Stap 3

Voer statische rekoefeningen uit gedurende vijf tot 10 minuten nadat u uw primaire cooldown-oefeningen hebt voltooid, waarbij u elke rek minstens 10 seconden vasthoudt. Hierdoor blijven je spieren werken om extra melkzuur weg te spoelen en kan je ook je algehele flexibiliteit verbeteren terwijl je de kans op een sportgerelateerde blessure vermindert.

Stap 4

Drink water en eet gemakkelijk verteerbaar voedsel met veel voedingsstoffen, zoals fruit of eiwitrepen, nadat je je cooldown-oefeningen en stretchoefeningen hebt voltooid. Dit helpt ervoor te zorgen dat u niet uitgedroogd bent en voorziet uw lichaam van de vloeistoffen die het nodig heeft om melkzuur uit uw spieren te blijven spoelen. De voeding en eiwitten die je binnenkrijgt, helpen ook bij het genezen en herstellen van je spieren na het sporten.

Tip

 • Het punt waarop uw lichaam melkzuur als brandstof begint te gebruiken omdat het niet langer voldoende energie kan produceren om de spieren in stand te houden, staat bekend als de lactaatdrempel. Naarmate je lichaam uithoudingsvermogen opbouwt, zal je lactaatdrempel stijgen en hoeft je lichaam niet zo snel op melkzuur te vertrouwen voor energie.Opmerkingen:

 1. Daiktilar

  Ik raad u aan de site te bezoeken met een groot aantal artikelen over het onderwerp dat u interesseert.

 2. Ozanna

  Daarin zit iets. Nu is alles duidelijk, hartelijk dank voor de informatie.

 3. Oxnatun

  his phrase is magnificent

 4. Nicholas

  Wat zeg je goed :)Schrijf een bericht