Beoordelingen

Hoe zich te ontdoen van vet rond de knie


Vetafzettingen rond de knieën zijn meer dan alleen een cosmetisch probleem. Hoewel knievet niet zo gevaarlijk is als visceraal vet, dat zich rond uw organen ophoopt, heeft overtollig vet invloed op uw zelfrespect en kan het bijdragen aan ernstige medische aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en galblaasaandoeningen. Met een paar levensstijlaanpassingen kunt u vet uit het hele lichaam verwijderen, inclusief de knieën.

Stap 1

Train vijf dagen per week gedurende 30 minuten of meer met een lage tot matige intensiteit om vet in de knieën en het lichaam te verbranden. Dit intensiteitsniveau moedigt je lichaam aan om vet te verbranden in plaats van alleen koolhydraten. Je zult weten dat je een lage tot matige intensiteit hebt wanneer je 50 tot 70 procent van je maximale hartslag bereikt of wanneer je zonder veel moeite kunt praten tijdens het sporten. Doe elke cardiovasculaire oefening die u leuk vindt, zoals stevig wandelen, touwtjespringen of joggen op een loopband.

Stap 2

Creëer een calorietekort door elke dag minstens 500 calorieën te elimineren om 1 pond vet per week te verliezen. Verminder de hoeveelheid calorieën die u geleidelijk eet om te voorkomen dat uw lichaam naar de hongermodus gaat. Verminder bijvoorbeeld elke week 100 calorieën per dag tot u 500 bereikt.

Stap 3

Verwar je metabolisme en blijf vet in de knieën en het lichaam verbranden door de hoeveelheid calorieën die je elke dag eet te variëren. Als u bijvoorbeeld normaal 1200 calorieën eet, stoot het dan de ene dag op tot 1500 en de volgende op 1.250.

Stap 4

Gewichtstraining of gebruik uw lichaamsgewicht om de spieren rond de knieën zoals de hamstrings en quadriceps te versterken. Hoewel dit technisch gezien geen knievet zal verbranden, zal het hun uiterlijk helpen verbeteren. Oefeningen die gericht zijn op het kniegebied omvatten squats met één been, beendrukken en lunges van de halter. Of doe de stijve poten barbell deadlift door een barbell of een set halters in je handen te houden, je knieën te buigen en het gewicht naar je voeten te verlagen. Keer terug naar de startpositie en herhaal in totaal 12 tot 15 herhalingen. Doe een andere set indien mogelijk.

Tip

  • Mix je activiteit of voeg intervallen toe om je lichaam te laten raden en vet verbranden. Loop bijvoorbeeld een langere afstand dan normaal, jog langzamer dan normaal of beklim een ​​heuvel.