Info

De voordelen van cardio-respiratoire duuroefeningen


Cardio-ademhalingsoefeningen zijn trainingen die uw lichaam dwingen om vet te verbranden via het aërobe ademhalingsproces om energie te produceren. Ook bekend als cardiovasculaire of aerobe oefeningen, deze trainingen zijn van vitaal belang voor spierontwikkeling en vereisen een bepaalde hoeveelheid uithoudingsvermogen. Edward R. Laskowski, M.D., van Mayo Clinic merkt op dat je elke week 75 minuten aan rigoureuze aerobe activiteiten of 150 minuten matige training nodig hebt. U kunt een plan bedenken om deze doelen te bereiken en tal van gezondheidsvoordelen plukken die samenhangen met aerobe trainingsroutines.

Verbetering van de botgezondheid

U kunt botcomplicaties zoals heupfracturen voorkomen door middel van matig intensieve aerobe oefeningen zoals joggen en gewichtheffen gedurende 130 tot 150 minuten per week. Dit is volgens de Centers for Disease Control and Prevention. CDC merkt op dat de oefeningen de sterkte van uw botten behouden door het verlies van botdichtheid te vertragen die kan optreden naarmate u ouder wordt. In het geval van botaandoeningen zoals artritis, kunnen cardiovasculaire oefeningen u helpen de pijn te verminderen en u in staat te stellen uw dagelijkse taken op zich te nemen.

Bevorder Cardiovasculaire Gezondheid

Cardio-respiratoire duurtrainingen zoals schaduwboksen, skippen en fietsen zorgen ervoor dat je zwaar ademt en verhoogt de snelheid waarmee je hart bloed door je lichaam pompt. Volgens Healthguidance.org versterken verhoogde hartslagen de spieren van je hart en verlagen je kansen op het ontwikkelen van cardiovasculaire complicaties zoals een hartaanval en beroerte. De American Heart Association meldt dat aerobe training slechte cholesterol, bekend als lipoproteïne met lage dichtheid of LDL, vermindert en goede cholesterol verhoogt, bekend als lipoproteïne met hoge dichtheid of HDL. HDL helpt bij het elimineren van LDL, waardoor uw slagaders smaller en minder flexibel kunnen worden, wat leidt tot een aandoening die atherosclerose wordt genoemd.

Voorkom metabool syndroom

Regelmatige duurtrainingen kunnen je helpen metabool syndroom te voorkomen, zegt de CDC. Volgens Mayoclinic.com is het metabool syndroom een ​​combinatie van medische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, te veel vet rond de taille en een hoog suiker- en cholesterolgehalte. Door de aandoening loopt u het risico diabetes te ontwikkelen, omdat het syndroom uw cellen resistent maakt tegen insuline. U kunt ook hartcomplicaties ervaren, zoals een beroerte als gevolg van het metabool syndroom.

Bevorder gewichtsverlies

Zwemmen, hardlopen en dansen zijn volgens Mayoclinic.com enkele van de duuroefeningen die je kunnen helpen meer calorieën te verbranden en af ​​te vallen. Een pond vet komt overeen met 3500 calorieën. Daarom kunt u 1 pond per week verliezen door elke dag 500 calorieën uit uw dieet te snijden. Uithoudingsoefeningen zoals een basketbalwedstrijd kunnen u helpen om binnen een uur tussen 584 en 872 calorieën te verbranden, afhankelijk van uw lichaamsgewicht en de intensiteit van de sport.