Info

10 manieren om fit en gezond te blijven

10 manieren om fit en gezond te blijven


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel fit en gezond lijken een torenhoge uitdaging is, helpt het dagelijks nemen van kleine stappen je naar je doel te stuwen zonder je overweldigd te voelen. Enkele eenvoudige wijzigingen maken een aanzienlijk verschil. Volgens het Siteman Cancer Center houdt meer dan de helft van alle belangrijke ziekten in de VS - zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en osteoporose - rechtstreeks verband met levensstijlkeuzes. Als bonus verbetert het nemen van stappen in de richting van fysieke fitheid ook je geestelijke gezondheid en energieniveaus.

Meer verplaatsen

U hoeft niet naar een sportschool te gaan om meer te bewegen. Het is gemakkelijk - en gratis - om meer fysieke activiteit in uw dag te werken. Parkeer verder weg van de ingang van de winkel, ga de trap op in plaats van de lift op te gaan, speel een spelletje tag met je kinderen, maak een lange wandeling met je hond en gebruik een duwmaaier om het gazon te maaien. Elke kleine workout telt op.

Verhoog uw hartslag

Probeer elke dag minstens 30 minuten krachtig te sporten. Activiteiten die uw hartslag verhogen en uw longen laten werken, verbranden calorieën, verbeteren uw uithoudingsvermogen en verminderen uw risico op hartaandoeningen. Hardlopen, zwemmen, aerobics, yoga of inline skaten zijn slechts een paar opties.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is een van de beste dingen die u kunt doen voor uw gezondheid. Roken verhoogt het risico op longkanker, stoke, coronaire hartziekten en andere vormen van kanker. Hoewel stoppen misschien moeilijk is, doen meer dan 1.000 Amerikanen het elke dag, volgens het Siteman Cancer Center.

Breek je vasten

Je moeder had gelijk; het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Begin elke dag goed met het eten van een gezond ontbijt. Ochtendmaaltijden op basis van vezelrijk voedsel, magere melk en fruit bevorderen zelfs gewichtsverlies en voorkomen hartziekten en diabetes, volgens de Harvard Medical School.

Breng uw plaat in evenwicht

Breng uw dieet in evenwicht door u te concentreren op volle granen, fruit en groenten. Voeg magere eiwitten en magere zuivelproducten toe om een ​​uitgebalanceerde maaltijd te voltooien. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw Choose My Plate maakt het gemakkelijk om hoeveelheden van de vijf voedselgroepen in evenwicht te brengen.

Eet juist

Kies uw voedsel verstandig. Beperk bewerkte, suikerachtige, zoute en vette voedingsmiddelen ten gunste van hele voedingsmiddelen, die meestal meer voeding bieden. Kies hart-gezonde oliën zoals koolzaad of olijfolie.

Vezel verhogen

Het toevoegen van vezels aan maaltijden en snacks levert een gezonde slag op. Het verhogen van de hoeveelheid groenten en fruit die u consumeert, is een eenvoudige manier om meer vezels aan uw dieet toe te voegen. Peulvruchten, noten en volkoren brood, pasta's en granen bieden ook een hoog vezelgehalte.

Doe niet te groot

Beperk de portiegrootte, vooral als u uit eten gaat. Stappen naar een gezonder Minnesota suggereert het eten van ongeveer 50 procent van wat de meeste restaurants op het bord zetten. Neem de rest de volgende dag mee naar huis voor de lunch.

Draag zonnebrand

Hoewel een beetje zon helpt bij de productie van vitamine D, leidt overmatige blootstelling tot zonnebrand, huidbeschadiging en zelfs melanoom, een ernstige vorm van huidkanker. Bescherm jezelf door zonnebrandcrème aan te brengen - minimaal 15 SPF - en draag lange mouwen, broeken en hoeden als je buiten bent. Vermijd direct zonlicht tussen 10.00 en 16.00 uur wanneer UV-stralen het sterkst zijn.

Deelnemen aan sociale activiteiten

Gezonde levensstijlveranderingen doorvoeren is gemakkelijker - en leuker - als je het niet alleen doet. Rekruteer vrienden of familieleden om samen met u aan fitness- en gezondheidsdoelen te werken. Je blijft elkaar gemotiveerd tijdens het hele proces.

Middelen