Info

Wat zijn de voordelen van het dagelijks verbranden van 300 calorieën?


Trainen om 300 extra calorieën per dag te verbranden, helpt je om je gewicht te beheersen en tegelijkertijd talloze gezondheidsvoordelen te behalen. Hoewel de fysieke voordelen variëren afhankelijk van je trainingsroutine, kun je meestal rekenen op een psychologische boost, ongeacht welke activiteit je kiest, omdat lichaamsbeweging goede endorfines afgeeft en chemicaliën belemmert die bijdragen aan depressie. Ondanks de voordelen, krijg je echter elke week een of twee dagen rust om te sporten om burn-out en overtraining te voorkomen.

Gewichtstoename

Het meest voor de hand liggende voordeel van het verbranden van meer calorieën is dat het je kan helpen af ​​te vallen. Een pond vet is gelijk aan ongeveer 3.500 calorieën, dus het uitvoeren van een routine van 300 calorieën kan je helpen om elke 12 sessies 1 pond te verliezen op je gebruikelijke gewichtsbehouddieet - of meer gewicht als je minder calorieën eet. Als u niet zeker weet hoeveel calorieën u normaal verbrandt, meldt Harvard Medical School dat de meeste matig actieve mensen het calorieverbruik kunnen schatten door hun gewicht maal het getal 15 te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld, een persoon van 145 pond verbrandt meestal ongeveer 2175 calorieën per dag .

Voordelen voor cardiovasculaire oefeningen

Wanneer u calorieën verbrandt met cardiovasculaire oefeningen zoals stevig wandelen, joggen, roeien, zwemmen of een elliptische machine gebruikt, helpt u bij het opbouwen van een sterker hart en longen. Dit resulteert niet alleen in een groter uithoudingsvermogen, maar het kan ook de bloedstroom verbeteren naarmate uw hart efficiënter pompt, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen door uw lichaam worden afgegeven. Cardio-oefeningen kunnen ook de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlagen, waardoor u wordt beschermd tegen een hartaanval en beroerte. Mensen die cardio uitvoeren, hebben zelfs de neiging om langer te leven dan zittende mensen, volgens MayoClinic.com.

Krachttraining Voordelen

Weerstandsoefeningen zoals pushups, squats, Pilates of gewichtheffen zijn bijzonder effectief voor het opbouwen van spierweefsel. Verhoogde spiermassa verhoogt de kracht om dagelijkse taken gemakkelijker te maken en verlaagt ook uw lichaamsvetpercentage - ongeacht vetverlies - wat uw risico op diabetes en hart- en vaatziekten kan helpen verminderen. Krachttraining oefeningen kunnen ook de balans verhogen, je botten versterken en rugpijn en artrose verminderen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention.

Trainingsdoelen

Voor het perspectief, een persoon van 150 pond verbrandt 300 calorieën in ongeveer een uur wandelen met 3,5 mph, 30 minuten hardlopen met 5 mph of 55 minuten lichaamsgewicht weerstandsoefeningen zoals squats en pushups. Voor de meeste gezondheidsvoordelen moet u echter verschillende oefeningen doen. De CDC beveelt 150 tot 300 minuten per week matige cardio aan, zoals wandelen, of 75 tot 150 minuten per week krachtige cardio zoals hardlopen. Het beveelt ook ten minste twee krachttrainingssessies per week aan voor alle belangrijke spiergroepen. Als u momenteel zittend bent, ga dan naar uw arts voordat u aan een trainingsroutine begint.