Beoordelingen

Hoe zich te ontdoen van een rood gezicht na de sportschool

Hoe zich te ontdoen van een rood gezicht na de sportschool


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je weet dat het belangrijk is om in die sportschool te trainen, maar als je gezicht lijkt op een rijpe biet die je fitnessroutine volgt, kun je je ijver heroverwegen. Het goede nieuws is dat je rode gezicht een teken is dat je iets doet dat zeker ten goede komt aan je algehele gezondheid en levensduur. Het slechte nieuws - het rode gezicht is iets waar je misschien mee moet leven - tenzij je je toevlucht neemt tot drastische maatregelen.

Bloedstroom

Het kan frustrerend zijn om te zien dat je vrienden een normale huidskleur behouden tijdens het sporten, maar neem het niet te persoonlijk op en neem niet aan dat je minder fit bent dan zij. Wanneer u traint, begint u sneller te ademen om meer zuurstof aan uw cellen te leveren. Dit zorgt ervoor dat uw bloedvaten, inclusief aderen, slagaders en kleine haarvaten, verwijden of met andere woorden groter worden. Wanneer je gezicht rood wordt, is dit een teken dat je bloedvaten zijn verwijd en dat je lichaam werkt om je koel te houden.

Tinten rood

Iedereen die oefent, gaat dit fenomeen ervaren, maar je kunt je afvragen waarom je roder lijkt te worden dan andere mensen. Er zijn twee redenen waarom je gezicht rooder kan zijn dan andere, vertelde de New Yorkse dermatoloog Dr. Bobby Buka "HuffPost Healthy Living." Als je Angelsaksisch erfgoed hebt, heb je mogelijk meer haarvaten in je gezicht, waardoor er meer bloed naar je gezicht stroomt dan andere mensen. U kunt ook een aandoening hebben, zoals rosacea, waardoor er meer bloed door uw gezichtshaarvaten stroomt, adviseerde Dr. Buka.

Fitness niveau

Dus wat te doen? Je hebt een paar opties. De eerste is om het af te wachten. Houd er ook rekening mee dat uw algehele fitnessniveau uw hartslag beïnvloedt. Over het algemeen geldt dat hoe fitter u bent, hoe langzamer uw hartslag. Als je met een nieuwe fitnessroutine bent begonnen, merk je misschien dat je hart tijdens de training lijkt te kloppen. Terwijl je diezelfde routine blijft volgen, zul je waarschijnlijk merken dat het gemakkelijker wordt om de training te voltooien en je hart en ademhaling niet zo snel zijn. Hiermee kan een iets minder rood gezicht komen.

Water

Water is ook belangrijk. Nadat je je afkoelroutine hebt gedaan - vijf of tien minuten langzaam wandelen of joggen - spatten wat water op je gezicht of neem een ​​koele douche. Blijf gehydrateerd door water te drinken voor, tijdens en na je training, omdat water helpt je lichaamstemperatuur te reguleren, herinnert de American Council on Exercise eraan. Houd ook rekening met de buitenluchttemperatuur en let op de tekenen van een zonnesteek - waardoor u zeker rood kunt worden in het gezicht. Als het echt heet is en je overmatig zweten of je misselijk of licht in het hoofd voelt, kan dit een teken zijn van een zonnesteek. Als dat het geval is, start u meteen uw afkoelroutine, herinnert MayoClinic.com.

Laserbehandeling

Als het rode gezicht fenomeen echt je stijl belemmert, heb je misschien een andere optie - laserbehandeling. De behandeling, die intense lichtpulsen omvat, kan het aantal bloedvaten in uw gezicht verminderen, adviseerde plastisch chirurg Dr. James Marotta in "HuffPost Healthy Living." Maar natuurlijk is die optie veel duurder dan gewoon wachten en je gezicht en lichaam op natuurlijke wijze laten afkoelen.Opmerkingen:

 1. Bartlett

  Ik raad u aan een site te bezoeken waarop veel informatie over deze vraag bestaat.

 2. Malalar

  Ja inderdaad. En ik liep hier tegenaan. Laten we dit probleem bespreken.

 3. Aranck

  Hallo!

 4. Bonifacio

  Het is het ermee eens, een nuttig idee

 5. Alec

  Er zit iets in. Bedankt voor je hulp in deze kwestie, hoe kan ik je bedanken?Schrijf een bericht