Info

Wat zijn de voordelen van Chinees Lycium-fruit?

Wat zijn de voordelen van Chinees Lycium-fruit?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Lycium of Lycium barabarum, ook bekend als Chinese wolfberry of goji-bes, is een felrode bes uit een ranke struik afkomstig uit Zuidoost-Europa en Azië. Chinees lycium wordt gewaardeerd om zijn hoge niveaus van bepaalde fytonutriënten die potentiële gezondheidsvoordelen bieden. Chinees lycium is echter geen vervanging voor passende zorg voor een medische aandoening.

Vision voordelen

Chinees lycium kan helpen bij het voorkomen van diabetische retinopathie, een complicatie van diabetes die leidt tot een verminderd gezichtsvermogen, volgens een studie gepubliceerd in het aprilnummer van het tijdschrift "Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine." De weefselkweekstudie toonde aan dat het aminozuur taurine, dat in hoge concentraties in Lycium barbarum wordt gevonden, retinale cellen beschermde tegen schade en vroege dood veroorzaakt door hoge glucosespiegels. Chinees Lycium verminderde ook de niveaus van celvernietigende enzymen. Onderzoekers concludeerden dat het hoge taurinegehalte verantwoordelijk is voor de beschermende voordelen van de bes voor retinale cellen en het voorkomen van diabetische retinopathie. Verdere studies zijn nodig om te bepalen of deze voorlopige resultaten zich ook uitstrekken tot mensen.

Kankerpreventie

Lycium-bessensap kan huidkanker helpen voorkomen, volgens een studie gepubliceerd in het aprilnummer van het tijdschrift "Photochemical and Photobiological Sciences." In de laboratoriumstudie met dieren werd Chinees lyciumsap beschermd tegen huidschade als gevolg van blootstelling aan ultraviolette straling. Concentraties van 5 procent lycium-bessensap verminderden de oxidatie van lipiden in de huid aanzienlijk. Onderzoekers sloten vitamine C en andere veel voorkomende ingrediënten van Chinese lycium-, peren- en appelsappen uit als verantwoordelijk voor de waargenomen voordelen en concludeerden dat de beschermende effecten te wijten waren aan een eigenschap van lyciumbessen die niet aanwezig was in de andere vruchten.

Antioxidant voordelen

Een klinische studie gepubliceerd in het januari 2009 nummer van het tijdschrift "Nutrition Research" ontdekte dat Chinees lycium significante antioxiderende activiteit vertoont, voornamelijk door het stimuleren van de antioxiderende enzymen van het lichaam. Deelnemers tussen 55 en 72 jaar consumeerden elke dag een commercieel Lycium barbarum-product gedurende 30 dagen. Resultaten toonden aan dat de niveaus van de antioxiderende enzymen superoxide dismutase en glutathionperoxidase met respectievelijk 8,4 procent en 9 procent toenam, terwijl de niveaus van geoxideerde lipiden met 6 procent afnamen. Onderzoekers voorspelden dat voortzetting van het gebruik van het Lycium-bessenproduct waarschijnlijk zou helpen gezondheidsproblemen veroorzaakt door oxidatie te voorkomen of te behandelen - cellulaire schade door ophoping van toxines en afvalproducten.

Gewichtsbeheer

Chinees lycium kan u helpen afvallen, volgens een studie gepubliceerd in het oktobernummer van het "Journal of the American College of Nutrition." Een remedie voor diabetes in de traditionele Aziatische kruidengeneeskunde, Chinese lycium toonde het vermogen om de stofwisseling te verhogen. Sommige deelnemers namen een enkele dosis van 120 milliliter commercieel lyciumproduct, terwijl anderen gedurende 14 dagen 120 milliliter commercieel lyciumproduct consumeerden. De enkele dosis resulteerde in een hoger energieverbruik gedurende vier uur. De 14-daagse proef leidde tot een afname van de tailleomtrek met 5,5 centimeter.

Culinair gebruik

De delicate structuur van Goji-bessen maakt het verzenden van vers fruit een uitdaging. In plaats daarvan is goji-bes meestal verkrijgbaar in gedroogde of sapvorm. James Wong, etnobotanist en auteur van het boek "Grow Your Own Drugs: Easy Recipes for Natural Remedies and Beauty Fixes" beveelt aan goji-bessen te gebruiken samen met shiitake-paddestoelen om een ​​immuunversterkende soep te maken. Je kunt ook goji-sap toevoegen aan je favoriete smoothie-recept, gedroogde goji-bessen op granen of over een salade strooien, of ze in een trailmix van gedroogd fruit en noten verwerken.Opmerkingen:

  1. Garfield

    Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we bespreken.

  2. Kirby

    Wat een zin ... het fenomenale, briljante idee

  3. Jamel

    If I were you, I would ask a moderator for help.Schrijf een bericht