Beoordelingen

Het risico versus Beloning voor Deadlifts


Je zou deadlifts kunnen associëren met een oversized bodybuilder die een halter vastpakt met tonnen gewichten erop gestapeld. Maar als u goed geïnformeerd bent over de oefening, kunt u deadlifts uitvoeren op een manier waarbij uw beloningen opwegen tegen de risico's. Hoewel de deadlift in verband wordt gebracht met een rugbelasting, kan een goede houding ervoor zorgen dat je rug intact blijft en je spieren sterker worden. Raadpleeg uw arts voordat u deze oefening toevoegt aan uw weerstandstrainingsprogramma om te controleren of u in goede gezondheid bent om te beginnen.

De oefening

De deadlift wordt uitgevoerd door met je voeten op schouderbreedte uit elkaar te staan ​​en een halter met of zonder extra gewicht op de grond voor je. Terwijl je een rechte houding aanhoudt, buig je voorover vanuit je heupen en buig je licht op je knieën om de halter op een bovenhandse of gemengde manier vast te grijpen met een hand over de bar en de andere onder de bar. Stel je voor dat je hielen tegen de vloer duwen terwijl je je benen en rug strekt om het gewicht van de grond naar je heupen te tillen. Begin langzaam en versnel de beweging terwijl u staat. Houd het gewicht langzaam onder controle terwijl u uw rug en benen naar voren buigt om de halter in uw uitgangspositie terug te brengen.

Beloningen

De belangrijkste beloning van de deadlift is het vermogen om je erectiespinae-spieren in je rug te versterken die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de juiste houding. Een aantal spieren wordt ook geactiveerd en versterkt tijdens de deadlift, waaronder je billen, dijbeen, quadriceps en kuitspieren, volgens ExRx, een website voor anatomie en fysiotherapie. Door de stang vast te houden, werkt u ook uw buik- en bovenrugspieren. De mogelijkheid om zoveel spieren in één oefening te werken, maakt het een krachtige en effectieve oefening wanneer het correct wordt uitgevoerd, volgens "Muscle & Fitness Magazine."

Risico's

De deadlift heeft een reputatie verworven als een riskante oefening vanwege de risico's voor je onderrug bij onjuiste uitvoering. Als u bijvoorbeeld nieuw bent in het tillen van gewichten, beschikt u mogelijk niet over de heupflexibiliteit of kernspierkracht om de lat goed te tillen. Dit kan een afgeronde rug creëren bij het optillen van de halter die de onderrug belast, volgens het tijdschrift 'Muscle & Fitness'. Een ander probleem is dat je misschien probeert te rukken of de balk te snel optilt, wat je onderrug aanzienlijk kan belasten, waardoor een hernia kan worden beschadigd.

Conclusies

Als u problemen met de onderrug heeft, is het toevoegen van de deadlift aan uw trainingsroutine misschien niet uw beste keuze, volgens ExRx. Omdat uw lichaam moe wordt en u uw vorm verliest, loopt u mogelijk het risico op verder letsel aan de onderrug. Een methode om uw deadlift-mogelijkheden op te bouwen, is om te beginnen met weinig gewicht, zoals een reep van 10 tot 20 pond, en geleidelijk het gewicht te verhogen nadat u ervoor zorgt dat uw formulier op het juiste doel is. Als je op enig moment pijn of spanning in je rug ervaart tijdens de deadlift, stop dan met de oefening.