Info

Wat zijn de voordelen van selderij voor de bloedstroom?


Met slechts 18 calorieën per portie - ongeveer 1 kop - maakt selderij een satifyingly knapperige snack die gemakkelijk past in een calorie-gecontroleerd dieet. Het biedt een verscheidenheid aan essentiële voedingsstoffen, waaronder kalium en magnesium, twee mineralen die belangrijk zijn voor de zenuw- en spierfunctie. Selderij levert ook voedingsstoffen die uw cardiovasculaire systeem ten goede komen, en vitamines en mineralen die u nodig hebt voor een gezonde bloedstroom.

Vitamine A

Selderij dient als een goede bron van vitamine A, een voedingsstof die belangrijk is voor een gezonde bloedstroom. Vitamine A speelt een rol bij de ontwikkeling van nieuwe bloedcellen, waaronder de ontwikkeling van rode bloedcellen - die zuurstof in uw bloed transporteren - en witte bloedcellen, die door uw lichaam reizen en infecties bestrijden. Het speelt ook een rol bij het helpen ervoor te zorgen dat uw hart zich normaal en effectief bloed door uw lichaam kan pompen. Een portie selderij levert u 494 internationale eenheden vitamine A - 21 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 16 procent voor mannen, volgens de inname-aanbevelingen vastgesteld door het Institute of Medicine.

Vitamine K

Consumptie van selderij bevordert de bloedstroom vanwege het vitamine K-gehalte. Vitamine K beïnvloedt bloedcellen, bloedplaatjes genaamd, die de dikte van uw bloed regelen. Controle van de bloeddikte blijkt belangrijk voor een gezonde bloedstroom, omdat te dun bloed kan leiden tot overmatig bloeden, wat de normale bloedstroom naar uw weefsels kan verstoren. Te dik bloed daarentegen leidt tot bloedstolsels die de bloedstroom fysiek blokkeren. Elke portie bleekselderij bevat 32 microgram vitamine K. Dit draagt ​​volgens het Institute of Medicine 26 procent bij aan de aanbevolen dagelijkse vitamine K-inname voor mannen en 36 procent voor vrouwen.

Foliumzuur

De foliumzuurniveaus van selderij bevorderen een gezonde bloedstroom door de niveaus van homocysteïne, een toxisch aminozuur, in uw bloedbaan te reguleren. Homocysteïne heeft een negatieve invloed op de bloedstolling, draagt ​​bij aan een vernauwing van uw slagaders en interfereert met de juiste bloedvatverwijding - drie factoren die de bloedstroom negatief beïnvloeden. Folaat verlaagt uw homocysteïnegehalte door het om te zetten in niet-toxische verbindingen. Het consumeren van een portie selderij geeft u 40 microgram folaat, of 10 procent van de aanbevolen dagelijkse inname.

Andere voedingsstoffen

Selderij biedt ook kleine hoeveelheden andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde doorbloeding. Het ijzergehalte bevordert een gezonde rode bloedcelfunctie, omdat ijzer een bestanddeel van het eiwit vormt dat deze cellen nodig hebben om zuurstof naar uw weefsels te transporteren. Het bevat ook wat vitamine C, een voedingsstof die de wanden van uw bloedvaten versterkt en ze bij elkaar houdt. Door uw bloedvaten intact te houden, voorkomt vitamine C een verstoring van de bloedstroom die zou kunnen ontstaan ​​als gevolg van een bloedvatbreuk.