Info

Wat zijn de voordelen van chocolademilkshakes?


Hoewel chocolademilkshakes nauwelijks in aanmerking komen als gezondheidsvoedsel, bieden ze wat voedingswaarde dankzij de vitamines en mineralen in de melk en het ijs waarmee ze zijn gemaakt. Ze tellen mee voor uw dagelijkse zuivelinname en helpen u de 3 koppen per dag te bereiken die worden aanbevolen volgens de richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Geniet met mate van chocolademilkshakes als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, of maak gezondere chocolademilkshakes thuis met behulp van enkele eenvoudige ingrediëntenvervangingen.

Choline

Chocolademilkshakes zorgen voor choline, een voedingsstof die belangrijk is voor een gezonde zenuwfunctie. Je gebruikt het om acetylcholine te produceren, een chemische stof die helpt bij hersencommunicatie en een rol speelt bij spiercontrole. Choline ondersteunt ook uw metabolisme en draagt ​​bij aan gezonde celmembranen. Een chocolade-milkshake van 10,6 ounce bevat 51 milligram choline, wat 12 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor vrouwen en 9 procent voor mannen oplevert, volgens de richtlijnen voor inname van het Institute of Medicine.

Calcium en fosfor

Chocolademilkshakes bevorderen de gezondheid van de botten vanwege hun calcium- en fosforgehalte. Beide mineralen dragen bij aan hydroxyapatiet, het mineraal dat je botten en tanden verhardt. Fosfor voedt ook uw celmembranen en maakt deel uit van uw DNA, terwijl calcium een ​​rol speelt bij zenuwcommunicatie. Elke chocolademilkshake biedt u 396 milligram calcium en 378 milligram fosfor - 40 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname van calcium en 54 procent voor fosfor, volgens het Institute of Medicine.

Vitamine b12

De vitamine B12 in chocolademilkshakes bevordert de gezondheid van de zenuwen en ondersteunt een gezonde bloedsomloop. Je hebt vitamine B12 nodig om myeline te maken - een beschermende substantie die elke zenuwcel omgeeft - evenals neurotransmitters, een familie van chemicaliën die zenuwcommunicatie ondersteunen. Vitamine B12 draagt ​​ook bij aan de hemoglobineproductie, waardoor uw rode bloedcellen zuurstof kunnen circuleren. Elke chocolademilkshake biedt 1 milligram vitamine B12 - 42 procent van de vitamine B12 die je op een dag nodig hebt, aanbevolen door het Institute of Medicine.

Overwegingen en gezondere opties

Hoewel chocoladeshakes wat voedingswaarde bieden, bevatten ze ook veel vet en suiker. Elke milkshake bevat bijna 63 gram suiker en 8 gram vet, waarvan 5 van schadelijk verzadigd vet. Beperk uw suikerinname door thuis uw eigen milkshakes te maken met behulp van gezonde vervangingen. Bevries Griekse yoghurt en meng het vervolgens met magere melk of amandelmelk, cacaopoeder en een natuurlijke zoetstof, zoals stevia. Deze gezondere versie vermindert het vet- en suikergehalte van uw maaltijd, zodat u zonder schuldgevoel aan uw chocolade kunt voldoen.