Beoordelingen

Werkt rolschaatsen je maag?


Schaatsen op ouderwetse, vierwielige schaatsen is een fantastische activiteit voor het verbranden van calorieën en het verbeteren van uw cardiovasculaire conditie. De bewegingen die je uitvoert tijdens rolschaatsen zorgen uiteraard voor een uitstekende training voor je beenspieren. De kerntraining die je van rolschaatsen krijgt, is op het eerste gezicht misschien minder duidelijk, maar is even substantieel, omdat je je kern moet gebruiken om rechtop te blijven en vooruit te gaan.

Kern oefening

Wanneer je een schaatsbeen naar voren verlengt, worden je kernspieren ingeschakeld, beginnend bij je onderrug en buik en energie overdragen naar het verlengde been. Tijdens deze impulsoverdracht moeten je kernspieren aanspannen om een ​​stabiel evenwicht te behouden om je op je schaatsen en van de baan te houden. Wanneer je achterbeen naar voren in de richting van de kern schrijdt, ontvang je een isometrisch voordeel omdat de eerder uitgestrekte spieren geleidelijk samentrekken en je kern ondersteuning biedt voor de equivalente en tegenovergestelde schaatsslag.

Buikspieren

De rectus-buikspieren, beter bekend als de buikspieren of buikspieren, bieden de grootste hoeveelheid kernondersteuning tijdens rolschaatsen. Je buikspieren regelen de kanteling van het bekken en zijn dus zwaar betrokken terwijl je je benen naar voren en naar achteren duwt tijdens de skate. Je buikspiertraining wordt verder geïntensiveerd omdat de spieren verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de positionering van je onderste wervelkolom, die volledig rechtop moet blijven om te skaten zonder het evenwicht te verliezen.

Psoas

Nadat je buikspieren beginnen met de spierkracht die een been naar voren stuwt, gaat de rotatiebeweging door je psoas, een van de twee kernspieren die algemeen bekend staat als een heupflexor. Als je naar je buik kijkt, kun je je psoas-spier vinden langs de rand van je buikspieren, ruwweg gelegen over de binnenste helft van je bekken. De psoas verbindt uw heupgebied met uw onderste wervels, waardoor de rugondersteuning wordt gehandhaafd en uw kern tijdens de rotatie rechtop blijft.

Iliacus

De rotatiemoment van het schaatsen gaat door van de psoas tot de iliacus-spieren op het buitenste gedeelte van de maagstreek. Samen met de psoas-spieren vormen de iliacus-spieren je heupflexoren. Schaatsen biedt een isometrische training voor de iliacusspieren, waardoor de buitenste buikstreek direct boven de heup wordt verbeterd.