Beoordelingen

Wat dragen rugbyspelers?

Wat dragen rugbyspelers?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rugby is een ruwe, full-contact sport die zijn tol eist van het lichaam. Ondanks de ruige aard van het spel, is de beschermende uitrusting die door spelers wordt gedragen minimaal in vergelijking met andere contactsporten zoals voetbal of hockey. Wat weinig uitrusting rugbyspelers dragen, is ontworpen om de fysieke aard van het spel te ondersteunen en de lichamen van spelers te beschermen.

Jersey

De traditionele rugbyjersey is gemaakt van zware, katoenen stof die is ontworpen om spelers aan het shirt te trekken en eraan te trekken. De moderne rugby jersey is gemaakt van katoen gemengd met lichtgewicht, polyester dat sterk genoeg is om de ruwheid van het spel aan te kunnen. Truien zijn meestal nauwsluitend, waardoor het moeilijk is voor tegenstanders om een ​​speler bij het shirt vast te pakken.

Korte broek

Net als truien, werden shorts traditioneel gemaakt van zware katoenen materialen om de spanning van het spel aan te kunnen. Moderne shorts zijn gemaakt van katoen en polyester melanges. Tweede rij vooruit - die de nr. 11 en nr. 12 voorwaartse posities spelen en de tweede rij van de scrum vormen - worden door hun shorts in de lucht gehesen om de bal te vangen tijdens een line-out, zodat hun shorts bevatten versterkte stiksels.

Laarzen

Rugbyspelers dragen verschillende laarzen of schoenplaten, afhankelijk van de positie die ze spelen. Spelers op de achterste posities - die bekend staan ​​om hun snelheid en behendigheid - hebben de neiging om laag uitgesneden laarzen te dragen die de enkels vrij laten bewegen. Forwards hebben de neiging om laarzen te dragen met meer enkelsteun, wat hen helpt tijdens scrums - een methode om het spel opnieuw te starten waarbij de teams hun armen vergrendelen en tegen elkaar duwen terwijl ze proberen de bal met hun voeten te spelen. Alle rugbylaarzen hebben studs, gemaakt van metaal of plastic, waarmee de speler de grasmat kan vastgrijpen.

Gebitsbeschermer

Mondbeschermers zijn ontworpen om de tanden, het tandvlees en de kaak van de speler te beschermen en de impact op te vangen als uw hoofd een klap krijgt - waardoor de kans op een hersenschudding wordt verkleind. Mondbeschermers moeten op de tanden van een speler worden gevormd; "kook in een zak" mondbeschermers stellen u in staat om dit thuis te doen, of u kunt een op maat gemaakte mondbeschermer krijgen van een tandarts.

Sokken

Rugbyspelers dragen kniekousen, vergelijkbaar met die van voetbalspelers. Deze sokken zijn meestal gemaakt van katoen en zijn strak genoeg om zonder ondersteuning op te blijven, tot het punt net onder de knie. Ze kunnen in verschillende kleuren worden gedragen, meestal passend bij het uniform van een team. Deze bieden enige bescherming aan de benen, maar worden grotendeels gedragen omwille van stijl en traditie.

Optionele uitrusting

Rugbyspelers kunnen helmen dragen. In tegenstelling tot voetbalhelmen zijn rugbyhelmen gemaakt van zacht plastic en bieden ze minimale bescherming tegen stoten. Ze worden meestal door naar voren gedragen om hun hoofd en oren in de scrum te beschermen. Spelers kunnen ook lichtgewicht schoudervullingen dragen. Deze pads bieden bescherming tegen tackles maar zijn veel lichter dan zelfs de lichtste voetbalpads. Rugbyhelmen en -pads kunnen worden gekocht bij de meeste sportwinkels die rugby-apparatuur dragen.