Beoordelingen

Regels voor het schoppen van het volleybal

Regels voor het schoppen van het volleybal


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Volleybal is een spel van handen en armen - althans grotendeels. Hoewel volleybalspelers de bal meestal met hun handen en armen slaan, mogen ze eigenlijk elk lichaamsdeel gebruiken. Als je een volleybalspeler bent, moet je begrijpen hoe je de bal mag schoppen en waarom je dat zou willen doen.

De bal raken

Elk contactpunt dat u met de bal maakt, wordt beschouwd als een hit in volleybal. De regels van volleybal stellen duidelijk dat "de bal elk deel van het lichaam mag raken" bij het slaan van de bal - inclusief de voet. Dit betekent dat het schoppen van de bal legaal is en telt als een hit.

Aantal hits toegestaan

Je team mag de bal maximaal drie keer aan jouw kant van het net slaan, maar de derde hit moet over het net naar je tegenstanders gaan, inclusief eventuele schoppen. Als uw team de bal voor de vierde keer slaat voordat deze wordt teruggestuurd, wordt dit beschouwd als een fout en krijgt het andere team een ​​punt. Individuen kunnen de bal slechts één keer slaan voordat een andere speler hem speelt. Als u twee keer contact maakt met de bal - bijvoorbeeld schoppen en vervolgens met uw hand slaan - wordt deze ook als een fout beschouwd.

Doel van het trappen

Over het algemeen is het onverstandig om de bal te schoppen, zelfs als dit legaal is. Je handen en armen zorgen voor betere controle, zodat je de bal kunt richten waar je heen wilt. De bal schoppen is meestal een laatste redmiddel. Als u bijvoorbeeld bent gevallen en de bal niet met uw handen kunt bereiken, kunt u proberen de bal met uw voet in het spel te houden.

De bal vangen

Bij voetbal kan een ervaren speler de bal op zijn voet uit de lucht vangen. Hoewel een volleybalspeler dit mogelijk kan doen, is het illegaal om dit te doen. De regels van het volleybal bepalen dat de bal moet worden geraakt - niet gevangen. Als de bal je voet raakt maar niet terugkaatst, wordt deze beschouwd als een fout. In dit geval zou een punt worden toegekend aan het andere team.