Beoordelingen

Hardlopen met kunstmatige knieën

Hardlopen met kunstmatige knieën


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een kunstmatige knie of knievervanging is een operatie om een ​​ziek of beschadigd kniegewricht te corrigeren. Uw arts vervangt dit gewricht door een knieprothese die kan helpen de functie te herstellen en pijn te verminderen. Hoewel de weg naar herstel na een knieoperatie tijd kan kosten, kunt u veel post-vervangingsactiviteiten hervatten met de OK van uw arts. Een activiteit die het debat in de medische gemeenschap heeft aangewakkerd, is aan de gang. Sommige artsen waarschuwen ervoor, terwijl ten minste één onderzoek aantoont dat patiënten na een knie-vervangingsoperatie kunnen rennen. Praat met uw arts over wat het beste voor u is na een knie-vervangingsoperatie.

Na de operatie

De hersteltijd om terug te keren naar dagelijkse activiteiten na een knie-vervangingsoperatie kan variëren van drie maanden tot een jaar, volgens Vancouver Coastal Health. Na de operatie zal uw chirurg waarschijnlijk fysiotherapie aanbevelen om de flexibiliteit en beweging van het gewricht te herstellen. Je lichaam zal de tijd nemen om rond de kunstmatige knie te genezen. U moet niet aan lichaamsbeweging doen totdat uw arts u goedkeuring heeft gegeven om ervoor te zorgen dat de knie stabieler wordt en uw spieren meer ontwikkeld.

Cons

Wanneer uw arts u de OK geeft om terug te keren naar meer inspannende activiteiten na een knieoperatie, zal hardlopen niet altijd op die lijst staan. Dit komt omdat hardlopen een high-impact oefening is die intense druk op het kniegewricht uitoefent. Volgens een snelheid van 7 km / u wordt bijvoorbeeld zes keer uw lichaamsgewicht op uw knie uitgeoefend, volgens Vancouver Coastal Health. Als u 150 pond weegt, is dit het equivalent van 900 pond druk op uw nieuwe knie. Veel artsen zijn bezorgd dat deze druk zou kunnen leiden tot het falen van het materiaal van het kunstgewricht, volgens de Online Orthopedics Library. Hardlopen, samen met high-impact activiteiten zoals rotsklimmen, voetbal en basketbal, worden meestal niet aanbevolen na de operatie.

Onderzoek

Een studie gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Academy of Orthopedic Surgeons van de Mayo Clinic in 2010, toonde aan dat degenen die zich bezighielden met high-impact aerobics na knievervanging, minder snel kniefalen hadden dan degenen die dat niet deden. De studie onderzocht 218 patiënten tussen de 18 en 90 jaar tot 7,5 jaar na een knie-vervangingsoperatie. De deelnemers werden verdeeld in een sportgroep die zware handenarbeid verrichtte of deelnam aan een sport, inclusief hardlopen, en een controlegroep die zich bezighield met traditionele revalidatie. De onderzoekers ontdekten dat de controlegroep een 20 procent hoger rendement had voor chirurgie vanwege mechanisch falen van de kunstmatige knie. De onderzoekers adviseerden dat meer studies moesten worden uitgevoerd voordat de activiteitsrichtlijnen werden gewijzigd.

Overwegingen

Als u niet voorafgaand aan uw operatie hebt gelopen, wordt het volgens Vancouver Coastal Health niet aanbevolen om na de operatie te gaan rennen. Dit komt omdat het leren van de juiste looptechniek schadelijk kan zijn voor je nieuwe kniegewricht.Opmerkingen:

 1. Miramar

  Ik denk dat je de fout toestaat. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 2. Fshd

  It's happiness!

 3. Sterling

  Het spijt me, maar naar mijn mening worden er fouten gemaakt.

 4. Mekonnen

  Werkelijk. Vertel het aan mij, alsjeblieft - waar ik meer informatie over deze vraag kan vinden?Schrijf een bericht