Info

De voordelen van koriander, gember en komijn


Komijn, koriander en gember staan ​​bekend om hun pittige eigenschappen, maar hun voordelen gaan verder dan het toevoegen van smaak aan voedsel. Traditioneel wordt komijn gebruikt om spierspasmen te onderdrukken, ontstekingen te verminderen en de spijsvertering te bevorderen. Koriander, ook bekend als dhania in sommige delen van Europa, bevat elementen van essentiële oliën, mineralen en vitamines die allemaal belangrijk zijn voor een optimale werking van uw lichaam. En gember wordt al meer dan 2000 jaar door de Chinezen gebruikt om maagklachten, misselijkheid en diarree te behandelen.

Komijn

Volgens een studie die in mei 2011 werd gepubliceerd in 'Compplementary and Alternative Medicine', bleek komijn een goede bron van antioxidanten te zijn, die uw lichaam helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die tijdens het celmetabolisme worden geproduceerd en die bepaalde ziekten, zoals kanker, kunnen veroorzaken door te knoeien met DNA. Antioxidanten neutraliseren de elektrische lading die deze moleculen instabiel maakt en minimaliseren daardoor hun schadelijke effecten. Komijn is ook een goede bron van kalium en koper. Kalium helpt de bloeddruk onder controle te houden, terwijl koper uw lichaam nodig heeft voor de productie van rode bloedcellen.

Koriander

Koriander bevat linolzuur en cineolzuur, wat kan helpen de zwelling veroorzaakt door artritis en reuma te verminderen. Het kan ook effectief zijn bij het verminderen van zwelling veroorzaakt door bloedarmoede of nierfalen omdat het componenten bevat die het urineren en de afvoer van overtollig water uit het lichaam kunnen stimuleren. Koriander bevat ook citronelol, dat antiseptisch is en een bestanddeel van etherische oliën. Samen met andere elementen in koriander kan het helpen voorkomen dat zweren en wonden in de mond erger worden.

Gember

Een studie gepubliceerd in het 'Journal of the Science of Food and Agriculture' in september 2011 gaf aan dat gember kan helpen bij het verteren en absorberen van vet. Het onderzoek werd uitgevoerd op ratten die grote hoeveelheden vet kregen. In combinatie met andere kruiden bleek gember bepaalde enzymen te activeren die de secretie van gal stimuleren, wat helpt bij de vertering en absorptie van lipiden. Gember kan ook helpen bij het overwinnen van duizeligheid en de symptomen ervan, zoals misselijkheid.

Voorzorgsmaatregelen

Ondanks het feit dat komijn, koriander en gember op verschillende manieren gunstig voor je gezondheid kunnen zijn, moet je ze voorzichtig gebruiken, omdat ze ook gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Volgens MedlinePlus kunnen overmatige hoeveelheden gember sommige hartaandoeningen verergeren en de kans op bloedingen vergroten. Drugs.com meldt dat komijn uw bloedsuikerspiegel kan verlagen en uw huid lichtgevoelig kan maken. En de organische feitenwebsite waarschuwt dat koriander, net als komijn, ook de huidgevoeligheid voor licht kan verhogen, waardoor u kwetsbaar bent voor zonnebrand en uw kansen op het ontwikkelen van huidkanker vergroot.