Beoordelingen

Running Hills Vs. Lopende trap

Running Hills Vs. Lopende trap


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rennen op vlakke grond kan een intense oefening zijn, maar het toevoegen van trappen of een heuvel brengt die intensiteit naar een hoger niveau, zowel letterlijk als figuurlijk. Rennen op heuvels of op trappen dwingt je om tegen de zwaartekracht in te werken, waardoor een loopsessie een lichaamsgewichtstraining wordt. Er zijn een paar verschillen waarmee u rekening moet houden als u heuvels of trappen aan uw hardloopregime wilt toevoegen.

Het formulier

Gebruik een korte pas en een hoge knielift om een ​​heuvel op te rennen. Verleng je pas een beetje als de heuvel vlakker wordt, en verkort je pas als de heuvel weer steiler wordt. Sla op de grond met de ballen van je voeten voordat je je hielen de heuvel laat raken. Houd een rechtopstaande houding en houd uw hoofd omhoog, of u de heuvel op of af gaat. Houd op weg naar beneden een gestaag, gecontroleerd tempo aan en til uw voeten zo min mogelijk op. Je kunt een vergelijkbare pas gebruiken om trappen op te rennen zoals je op heuvels doet, hoewel sprinters zich moeten richten op een hoge omloopsnelheid. Je kunt ook een lange wandeling maken door twee trappen tegelijk te nemen, met je rechterbeen naar rechts van de trap en naar links met je linkerbeen. Je kunt ook de trap op één of beide voeten opspringen. Meestal gebruikt u het neerwaartse gedeelte als een herstel met een wandeling of jogging, waarbij u voorzichtig bent om struikelen te voorkomen.

Spieren werkten

Hill running zal je kuitspieren rekken en versterken, vooral als je de heuvels beklimt. Het werkt ook de spieren aan de voorkant van elk been in het algemeen, de quadriceps in het bijzonder. Traplopen richt zich op je quads en werkt ook je kuiten, hamstrings en bilspieren, terwijl je je kernspieren als stabilisatoren gebruikt.

Andere voordelen

Hill running kan u helpen uw paslengte en omzet te verbeteren, wat resulteert in een hogere loopsnelheid. Zowel heuvel- als traprennen gebruiken een loopspecifieke beweging om uw controle, coördinatie en algehele spieruithoudingsvermogen te helpen ontwikkelen. Traplopen kan in ongeveer 30 minuten ongeveer 500 calorieën verbranden. Het is moeilijker om de calorieverbranding te berekenen voor heuvellopen omdat elke heuvel anders is. Lopende coach Tom Holland schat echter dat als je een heuvel op rent en aan de andere kant jogt, je tot 50 procent meer calorieën verbrandt dan rennen op vlak terrein.

Boren / Workouts

Het type heuvelrennen dat je moet uitvoeren, hangt af van wat je hoopt te bereiken. Ren kortere afstanden heuvelopwaarts, van 40 tot 55 meter, als je op zoek bent naar meer sprint- of krachttraining. Kies grotere heuvels of ren verder de heuvel op, ongeveer 165 tot 220 meter, voor een training op afstand. Voer acht tot 10 herhalingen uit op de gewenste afstand. Het type traptraining dat u doet, is afhankelijk van uw fitnessniveau en ervaring met traplopen. Beginners kunnen langzaam de trap oplopen of joggen, idealiter gedurende ten minste vijf minuten. Ren de trap op als je meer ervaring hebt. Je kunt ook intervallen uitvoeren door de trap voor een herhaling op te lopen, de volgende rep te lopen of te joggen en dan weer te rennen.

Overwegingen

Warm op voordat je een klim- of trapklimtraining uitvoert door vijf tot 10 minuten lichte cardio-activiteit uit te voeren. Maak uw spieren los met dynamische rekoefeningen, zoals beenschommelingen of schoppen. Raadpleeg uw arts voordat u aan een nieuwe trainingsroutine begint. Stop met trappen of heuvels op te lopen als je pijn of duizeligheid voelt.