Info

Wat zijn de voordelen van koude aardappelen en rijst?

Wat zijn de voordelen van koude aardappelen en rijst?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Rijst en aardappelen behoren tot de meest geconsumeerde basisvoedingsmiddelen ter wereld, merkt de Universiteit van Illinois op. Beide leveren energie om je actieve levensstijl te voeden en werken goed als basis voor een verscheidenheid aan gerechten. Koude rijst en aardappelen bieden een aantal voordelen omdat ze resistent zetmeel, een gespecialiseerd koolhydraat bevatten, en ze profiteren ook van uw gezondheid vanwege hun minerale inhoud.

Resistente zetmeel- en spijsverteringsgezondheid

Het proces van koken en vervolgens afkoelen van aardappelen en rijst leidt tot de vorming van resistent zetmeel, een soort voedingsvezels. Net als andere soorten vezels, helpt resistent zetmeel constipatie te voorkomen, volgens een studie gepubliceerd in "Preventative and Therapeutic Medicine" in 2013. Een aanvullende studie, gepubliceerd in het mei 2012 nummer van het "Journal of Nutrition" vond dat resistente zetmeel ook voorkomt DNA-schade in coloncellen. Omdat DNA-schade bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van kanker, kan het consumeren van resistent zetmeel bescherming bieden tegen colorectale kanker.

Andere voordelen van resistent zetmeel

Het resistente zetmeel in koude rijst en aardappelen biedt een aantal andere gezondheidsvoordelen. Een studie, gepubliceerd in het "British Journal of Nutrition" in 2010, toonde aan dat rijst met resistent zetmeel helpt bij de regulering van de bloedsuikerspiegel na een maaltijd. Bovendien heeft een dierstudie, gepubliceerd in het "Journal of Oleo Science" in 2008, aangetoond dat resistent zetmeel uit aardappelen de triglycerideniveaus in het bloed helpt verlagen. Omdat hoge triglyceriden het risico op hartaandoeningen verhogen, kan het heilzame resistente zetmeel in aardappelen cardiovasculaire voordelen bieden.

Mineralen

Naast hun resistente zetmeelgehalte bevatten koude aardappelen en rijst mineralen die uw gezondheid ten goede komen. Rijst - vooral bruine rijst - dient als een uitstekende bron van selenium, en elke portie levert 35 procent van het selenium dat je elke dag nodig hebt, aanbevolen door het Institute of Medicine. Aardappelen verhogen uw kaliuminname, waarbij elke kop gekookte aardappelen 13 procent van uw dagelijkse kaliumbehoefte levert. Het selenium in koude rijst verhoogt uw metabolisme door de schildklierfunctie te ondersteunen, terwijl kalium uw cardiovasculaire gezondheid ten goede komt en de bloeddruk verlaagt.

Serveertips

Koude aardappelen en rijst kunnen zacht geserveerd worden, dus combineer ze met ingrediënten boordevol voedingsstoffen om gezonde maaltijden te bereiden. Gebruik koude bruine rijst als bed voor gekoelde gestoomde groenten, of gooi een handvol rijst op je favoriete groene salade. Combineer koude bruine rijst, je favoriete gehakte rauwe groenten en een citroensap en Dijon-mosterdvinaigrette voor een gezonde salade. Bedek koude aardappelen lichtjes met olijfolie, citroensap en vers gehakte dille voor een voedzaam bijgerecht, of combineer ze met eieren, groene ui, selderij en Griekse yoghurt voor een gezonde aardappelsalade.