Beoordelingen

Hoe Russische get-ups oefening te doen

Hoe Russische get-ups oefening te doen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Kettlebells worden over het algemeen gecrediteerd als afkomstig uit Rusland, wat kan verklaren waarom de kettlebell-oefening typisch bekend als een Turkse get-up in plaats daarvan soms een Russische get-up wordt genoemd. Deze uitdagende oefening daagt al je kernspieren - inclusief je buikspieren, bilspieren en rug - intens uit, samen met je schouders en onderlichaam. De juiste vorm tijdens deze oefening is van cruciaal belang, dus begin met een kettlebell zo licht als 5 of 10 pond totdat je de techniek onder de knie hebt.

Stap 1

Ga op de grond liggen, met een kettlebell in je rechterhand. Druk de kettlebell recht omhoog boven uw rechterschouder - dit is uw uitgangspositie.

Stap 2

Verleng je linkerbeen. Voer een schuine crunch naar links uit en blijf de beweging op je linker onderarm rollen. Gebruik druk van uw rechterbeen - nog steeds gebogen, met uw voet plat op de vloer - om uzelf op zijn plaats te helpen.

Stap 3

Ga rechtop zitten en strek uw linkerarm om op uw hand te rusten in plaats van op uw onderarm.

Stap 4

Knijp in je bilspieren en je kern om je linkerheup van de grond te tillen, zodat je je linkerbeen helemaal door en achter je kunt zwaaien. Zodra je linkerbeen achter je is, kniel je op dat been en schuif je je bovenlichaam erover, recht omhoog en van je linkerhand af.

Stap 5

Verplaats uw gewicht langzaam naar voren op uw rechterbeen en duw uzelf omhoog in een staande positie.

Stap 6

Keer uw bewegingen langzaam en voorzichtig om om terug te keren naar uw startpositie in rugligging.

Tip

  • Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit tijdens deze oefening. Vijf herhalingen is een redelijk doel als je voor het eerst begint met een licht gewicht. Afhankelijk van uw doelen, kunt u dat doel handhaven naarmate u verder gaat naar zwaardere gewichten, of slechts drie herhalingen doen.