Beoordelingen

Werkt hardlopen de buikspieren?

Werkt hardlopen de buikspieren?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Of je het nu een wasbord of een sixpack noemt, platte en strakke buikspieren zijn de afgunst van de wereld die van gezondheid houdt. Hoewel weerstandstraining zoals situps en de planktoonkernspieren en de buikkracht vergroten, helpt hardlopen ook. Eet een gezond dieet voor het beste resultaat. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voordat u voor het eerst met een trainingsprogramma begint of als u een tijdje geen fitnessprogramma's hebt gehad of chronische gezondheidsproblemen heeft.

Vet verbranden

Hardlopen verbrandt meer calorieën en vet per minuut dan elke andere vorm van cardiovasculaire oefening, merkt het American College of Sports Medicine op. Dat betekent dat als je vet op je buikspieren hebt opgeslagen, hardlopen helpt om het sneller te elimineren dan iets anders. Wissel tijdens het rennen af ​​met lopen; de American Council on Exercise meldt dat deze stijl van cardio, intervaltraining genoemd, buikvet snel verbrandt. Bovendien is intervaltraining efficiënt - u hebt slechts 20 tot 30 minuten nodig om snel resultaten te zien. Zodra je het vet op je buik hebt verminderd, kun je de spieren eronder zien.

Krachttraining

Terwijl je je vet smelt door het opnemen van rennen in je regime, wil je ook buikkrachtbewegingen oefenen. ACE en de ACSM merken op dat mensen die twee tot drie dagen krachttraining aan hun fitnessroutines toevoegen sneller in vorm raken dan degenen die alleen cardiotrainen. Hoewel hardlopen vet verbrandt, versterkt of versterkt het de spieren van je kern niet, maar het uitvoeren van crunches, de plank, kin-ups en andere krachtbewegingen doen dat wel. Voor de beste resultaten, vermijd het uitvoeren van dezelfde krachtbewegingen op opeenvolgende dagen; spieren worden sterker terwijl ze rusten.

Voeding

Hoewel krachttraining en adequate cardiovasculaire oefeningen cruciale componenten van een gezonde levensstijl zijn, is levenslang succes meestal het gevolg van het combineren van oefeningen met permanente veranderingen in het dieet. Beperk suikerhoudende dranken en voorverpakt voedsel. Drink in plaats daarvan veel water en eet een dieet bestaande uit groene groenten, magere eiwitten en vullende vezels. ACE merkt op dat de meeste mensen die dieetveranderingen doorgaan met lichaamsbeweging gedurende langere tijd afvallen. Degenen die alleen een dieet volgen of alleen sporten, beperken hun kansen op succes omdat ze consequent meer calorieën eten dan ze verbranden door dagelijkse activiteiten.

Meer oefeningstips

Hoewel hardlopen en krachttraining samen je buikspieren er geweldig uit laten zien en je goed voelen, kun je na enkele weken een plateau bereiken. Wanneer dit gebeurt, mix je routine door je hardlooproute te wijzigen of zwaardere hijsweerstanden te gebruiken. Drink ook de hele dag veel water - uitdroging veroorzaakt spiervermoeidheid, wat de effectiviteit van uw training vermindert. Plan ten slotte minstens 75 minuten per week gedurende minimaal 10 minuten per keer. De Centers for Disease Control and Prevention meldt dat 75 minuten intensieve cardiovasculaire oefeningen niet alleen de buikspieren afvlakken, het verlengt het leven, verbetert het humeur en verhoogt de cardiorespiratoire efficiëntie.