Info

Wat zijn de voordelen van crunches?

Wat zijn de voordelen van crunches?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bij het bespreken van six-pack buikspieren en een afgezwakte buik, komen crunches vaak voor de geest vóór elke andere oefening. Hoewel er meer nodig is dan crunches om een ​​gedefinieerde maag te krijgen - je hebt ook een uitgebalanceerd dieet en regelmatige cardiovasculaire oefeningen nodig - deze klassieke oefening blijft zijn traditionele buik-afvlakking dienen. Omdat crunches je kern helpen versterken, produceren ze functionele voordelen naast esthetische voordelen.

Spieren werkten

Crunches dienen vooral om de buikspieren te trainen, te definiëren en te versterken. Als zodanig richt deze oefening zich vierkant op de rectus abdominis - de twee parallelle spieren die over de buik lopen - en de transversale abdominis, een binnenste laag buikspieren die de wervelkolom helpen stabiliseren. Crunches werken ook samen met de obliques, de spieren die langs de zijkanten van de romp lopen, als synergisten.

Kern voordelen

Als een kerntraining helpen crunches je balans te verbeteren door je buikspieren te versterken. Sterke kernspieren verbeteren uw houding, waardoor u efficiënt kunt functioneren in het dagelijks leven en bij sportevenementen. Een gezonde houding helpt ook bij het voorkomen van lage rugpijn en spierletsel. Een onderzoek uit 2009, uitgevoerd door Barry University, toonde aan dat hardlopers die zes weken kerntrainingsoefeningen ondergingen, hun looptijden van 5 kilometer aanzienlijk verkortten.

Calorieën verbrand

Naast toning verbrandt het uitvoeren van crunches een paar calorieën. Voor een persoon van 160 pond verbrandt 10 minuten matige crunches 54 calorieën, terwijl 10 minuten krachtige crunches 98 calorieën verbrandt. Dit aantal springt naar respectievelijk 65 en 116 calorieën voor een persoon van 190 pond. Hoewel een half uur crunches mogelijk maar liefst 300 calorieën kan verbranden, raden fitnessexperts kleine hoeveelheden crunches aan - ongeveer drie sets van 12 - uitgevoerd in een langzaam, gecontroleerd tempo in plaats van veel snel uitgevoerde crunches.

Variaties

De American Council on Exercise en het Biomechanics Lab van de Staatsuniversiteit van San Diego vinden de stabiliteitskogelcrunch, verticale beencrunch en lange arm crunch de meest voordelige crunchvariaties voor het produceren van activiteit in de rectus abdominis. Deze oefeningen scoren elektromyogramwaarden - een meting van elektrische activiteit gegenereerd door spiercontracties - van 139, 129 en 119 procent, vergeleken met de nog steeds effectieve 100 procent EMG-waarde van de standaard crunch. Voor het stemmen van de obliques neemt de omgekeerde crunch de cake met een EMG-waarde van 240 procent.

Overwegingen

U zult alleen de voordelen van crunches plukken met de juiste vorm. Voor standaard crunches beveelt de American Council on Exercise de gebogen knie aan; zoek supervisie van een gecertificeerde trainer om te controleren of u goed traint. Het meest effectieve buikregime omvat een verscheidenheid aan kerntrainingen, zoals crunches, planken, stabiliteitsbal crunches, roll-outs, hangende knieverhogingen en andere.

MiddelenOpmerkingen:

  1. Holgar

    Volgens mij bega je een fout. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen communiceren.

  2. Alexandre

    Het past me niet. Wie kan er nog meer voorstellen?

  3. Gere

    Naar mijn mening is het een zeer interessant thema. Ik stel je voor om het hier of in PM te bespreken.Schrijf een bericht