Beoordelingen

Wat is het veiligste type stretch voor beginners om mee te beginnen?


Rekken is belangrijk omdat het uw lichaam in staat stelt meer te doen terwijl het risico op letsel wordt geminimaliseerd. Regelmatig rekoefeningen doen kan uw flexibiliteit verbeteren en uw prestaties in sport, trainingen en andere fysieke activiteiten verbeteren. Wanneer u regelmatig rek, wordt uw lichaam niet zo pijnlijk na het sporten en gebruikt u minder energie voor een groter bewegingsbereik. Begin met eenvoudige rekoefeningen die u helpen geleidelijk aan flexibeler te worden om te voorkomen dat spieren worden getrokken tijdens het strekken, en stop onmiddellijk als u pijn voelt.

Stretch bovenlichaam

Strek je armen, schouders en rug door rechtop te staan ​​en beide armen boven je hoofd en vervolgens naar de zijkanten van je lichaam te strekken. Houd je armen in een horizontale positie en beweeg ze voorzichtig in kleine cirkels. Plaats een arm om je middel en strek de andere arm over je hoofd. Nadat je dit stuk hebt beëindigd, koppel je je handen aan elkaar en beweeg je ze zo ver mogelijk naar achteren over je hoofd.

Onderlichaam strekt zich uit

Gebruik een stoel om je hamstrings te strekken door je handen op de rug te leggen en voorover te leunen in een hoek van 45 graden. Ga rechtop staan ​​en buig een been achter je. Pak je enkel met je hand vast en rek zachtjes. Herhaal dit met het andere been. Buig in de taille en strek je benen en rug. Leun tegen een muur met één voet achter de andere en duw zachtjes tegen de muur en strek uw kuiten. Deze eenvoudige oefeningen voor het onderlichaam zullen uw spieren strekken zonder letsel.

Yoga

Het beoefenen van yoga is een goede manier voor beginners om vele soorten rekoefeningen in hun trainingen op te nemen. Als je inspannende activiteit niet aankunt, doe dan zachte yoga die voor beginners is bedoeld en stop als een van de houdingen je lichaam pijn doet. De naar beneden gerichte hond is een yoga-stretch die beginners gemakkelijk kunnen beheersen. Ga op je handen en knieën zitten op een yogamat en duw je lichaam voorzichtig omhoog zodat je armen en benen recht zijn. De kat-koe stretch is een andere yogahouding die goed is voor beginners. Begin op je handen en knieën op de vloer. Til voor de koe je hoofd op zodat je naar boven kijkt, krul je tenen eronder en laat je buik zo laag mogelijk zakken. Haal tijdens het uitademen je tenen uit, laat je hoofd zakken zodat je naar de grond kijkt en je rug hoog in de lucht. Houd de pose vijf seconden vast.

Veiligheidsinformatie

Voer elke stretch minimaal 30 seconden uit wanneer u voor het eerst aan uw routine begint. Houd de stretch 30 tot 45 seconden vast zonder je spieren te stuiteren. Naarmate je verbetert, kun je de rekoefeningen één tot twee minuten vasthouden. Strek vijf tot 10 minuten vóór elke training of sportactiviteit en gedurende 10 tot 15 minuten daarna. Als u niet regelmatig traint, maar een stretchprogramma uitvoert, moet u minimaal drie keer per week een stretchsessie doen. Het is goed voor uw lichaam om elke dag minstens een paar rekoefeningen te doen om uw spieren soepel en lenig te houden, maar zorg ervoor dat u weet hoe u de rekoefeningen eerst veilig kunt uitvoeren.