Beoordelingen

Sauna versus stoombad Voordelen voor de gezondheid

Sauna versus stoombad Voordelen voor de gezondheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Sauna's en stoomkamers zijn armaturen in spa's, sportscholen en zelfs sommige huizen. De vermeende voordelen van variëren van ontspanning tot gewichtsverlies tot reiniging, maar onderzoek waarin de voordelen van elke warmtebehandeling worden vergeleken, is gemengd. Als u overweegt stoombad- of saunabehandelingen toe te voegen aan uw gezondheids- of wellnessroutine, leer uzelf over de verschillen tussen de twee warmtekamers en evalueer uw specifieke gezondheidsbehoeften voordat u een keuze maakt.

Belangrijkste verschillen

Zowel sauna's als stoomkamers roepen het therapeutische gebruik van hoge hitte op om spieren te ontspannen en zweten te bevorderen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het type warmte. Sauna's gebruiken droge warmte gegenereerd door een fornuis of hete rotsen om de kamertemperatuur te verhogen tot tussen de 160 en 200 graden. Stoomkamers werken bij lagere temperaturen, meestal rond de 110 graden, maar houden de luchtvochtigheid op 100 procent om vochtige warmte te behouden.

Pijnbeheersing

Warmte heeft een pijnstillend of pijnstillend effect vanwege het vermogen om een ​​effectievere bloedstroom te creëren. Pijnlijke aandoeningen veroorzaakt door ontstekingen zoals artritis en fibromyalgie kunnen tijdelijk worden behandeld door warmtebehandelingen zoals die te vinden zijn in zowel sauna's als stoomkamers. Voor het behandelen van pijn kunnen sauna's de voorkeur hebben voor mensen die negatief worden beïnvloed door vocht, net als sommige patiënten met acute reumatoïde artritis. Dr. Harvey Simon van Harvard Men's Health Watch beweert echter dat "er weinig aanwijzingen zijn dat sauna's en stoombaden gezondheidsvoordelen hebben die verder gaan dan ontspanning".

Ontspanning

Sauna's en stoomkamers kunnen emotionele en fysieke ontspanningsvoordelen bieden. Natte en droge hitte simuleren kalmerende effecten die gevoelens van kalmte en ontspanning genereren, en sommige mensen met een emotionele of stemmingsstoornis kunnen verlichting vinden bij regelmatige uitstapjes naar sauna's of stoomkamers. Sauna's en stoomkamers bevorderen ook spierontspanning, wat pijnverlichting kan bieden bij spierblessures zoals overmatig gebruik of inspanning.

Slijm

Een gezondheidsvoordeel dat alleen kan worden geleverd door de natte hitte van een stoombad is een slijmoplossend effect, volgens Dr. Doug Linz van het TriHealth-paviljoen. Natte warmte verdunt en opent de slijmvliezen in uw lichaam, inclusief in uw sinussen, keel en longen. Als u chronische congestie of bijholte-infecties heeft, kan een stoombad helpen om het slijmvlies van uw neus, borst en keel los te maken en te verwijderen. Omgekeerd kan stoomwarmte astma verergeren, in welk geval een sauna de voorkeur heeft.

Controversiële claims

Sommige gezondheidsclaims van fabrikanten of gebruikers van stoomkamers en sauna's worden niet ondersteund door onderzoek. Zowel sauna's als stoomkamers veroorzaken zweten, waarvan sommige natuurgeneeskundigen, zoals auteur Susan Smith Jones, beweren dat ze gifstoffen uit het lichaam verwijderen. Jones zegt dat sauna's effectiever zijn omdat ze "meer giftige metalen verwijderen" uit de bloedbaan vanwege de hogere temperaturen. Linz van het TriHealth-paviljoen merkt echter op dat claims met betrekking tot de reinigende eigenschappen van sauna's en stoomkamers niet door onderzoek worden ondersteund en eenvoudigweg "niet waar" zijn. Evenzo worden beweringen dat sauna's effectiever zijn bij het helpen van gewichtsverlies als gevolg van hogere calorische uitgaven door hogere hitte, ook niet ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Hoewel tijdelijk watergewicht verloren kan gaan door zweten, is het geen effectieve of langdurige methode voor gewichtsvermindering.

Bescherming van uw veiligheid

Volgens Columbia University hebben sauna's en stoombaden geen duidelijk voordeel op het gebied van gezondheidsvoordelen. Bepaalde gezondheidsomstandigheden zijn niet compatibel met beide stookruimtes. Als u enige vorm van ademhalingsproblemen heeft, zoals astma, kunnen stoomkamers uw toestand irriteren. Hart- en bloedaandoeningen, zoals hypertensie, lage bloeddruk en hartaandoeningen, zijn over het algemeen niet compatibel met hoge niveaus van droge of vochtige hitte. Vrouwen die zwanger zijn, epileptica en mensen onder invloed van een stemmingswisselend medicijn of medicijn moeten ook sauna's en stoomkamers vermijden. Als u in goede gezondheid verkeert, beperkt u uw tijd in een sauna of stoombad tot 15 minuten voor uw eerste verschillende bezoeken. Rehydrateer met meerdere glazen water na een behandeling om gevaarlijke uitdroging te voorkomen.Opmerkingen:

 1. Standa

  A useful argument

 2. Migis

  Dit zeer goede idee moet precies exclusief zijn

 3. Nabar

  Ja inderdaad. Het gebeurt. Laten we deze kwestie bespreken.

 4. Danon

  Toegegeven, nuttige informatie

 5. Fitz Gibbon

  Gefeliciteerd, dit is gewoon een goede gedachte.Schrijf een bericht