Beoordelingen

Wat is de zittende bankdrukken op een machine?

Wat is de zittende bankdrukken op een machine?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als iemand bankdrukken noemt, gaat je geest waarschijnlijk naar de oefening met een platte bank waarbij je een gewogen halter omhoog duwt. Maar veel fitnessfaciliteiten bieden een machine waarmee u vanuit een zittende positie de bankdrukken kunt uitvoeren. De zittende machineversie is een goede keuze voor beginners en oudere personen die bezorgd zijn over het houden van gewogen werktuigen boven hun hoofd.

Oefening

De zittende bankdrukken brengt u in een zittende positie met twee handgrepen die zich net buiten uw schouders bevinden. Pas de hoogte van het zadel aan voordat u begint, zodat deze in lijn liggen met de horizontale lijn van uw borst. Selecteer de hoeveelheid gewicht die u wilt tillen door de pen in de stapel verzwaarde platen te plaatsen. Ga met uw rug stevig tegen het kussen zitten, knieën gebogen en voeten plat op de vloer. Pak de handgrepen vast zodat uw ellebogen zich naar uw kanten uitstrekken. Duw de hendels van u af totdat uw armen volledig zijn uitgestrekt. Bedien de hendels terug naar de startpositie door uw ellebogen te buigen en ze weer uit te laten springen. Stop net als de gewichtstapels elkaar raken zodat er constante spanning op je armen is en ga dan naar de volgende herhaling.

Spieren

Net als bij normaal bankdrukken ontwikkelt de zittende machineversie voornamelijk de belangrijkste spier in de borst. De borstspier major vindt zijn oorsprong in je borstbeen en schiet dan omhoog naar elke schouder waar het bovenaan je bovenarmen wordt ingebracht. Hierdoor kan het je armen naar de middellijn van je lichaam trekken, wat anatomisch wordt aangeduid als horizontale adductie. Bovendien dragen uw deltoïden, de belangrijkste spieren in de schouders, bij door de schoudergewrichten te buigen en uw triceps brachii strekken uw ellebogen uit terwijl u de handgrepen van u af duwt.

Veiligheid

Door zittend op een machine te drukken, kunnen beginnende en oudere lifters de drukbeweging beheersen en hun bovenlichaam veilig ontwikkelen. Er is geen zorg over gebrek aan coördinatie of het laten vallen van de gewichten. Een spotter wordt aanbevolen bij het tillen van vrije gewichtswerktuigen zoals halters of halters, maar de zittende machine-oefening kan veilig worden uitgevoerd terwijl u alleen bent.

Overwegingen

Hoewel de zittende bankpersmachine een veiligere oefening is, moet u een poging doen om uiteindelijk over te schakelen naar de vrije gewichtsversie van de oefening. Trainen met losse gewichten is meer ideaal dan trainen op machines omdat ze meer coördinatie vereisen en omringende stabiliserende spieren werven. Vrije-gewichtsoefeningen bootsen ook meer bewegingen na die u doet tijdens atletiek en dagelijkse activiteiten, wat betekent dat de kracht en vaardigheden die u ontwikkelt tijdens uw training met gewichtstraining efficiënter zullen worden omgezet in real-life prestatieverbeteringen.