Info

Voordelen van de achteruitgang van de borstpers


Of u het nu de neerwaartse druk op de borst of bankdrukken noemt, de oefening houdt in dat u uw gewichtsbank verlaagt om een ​​neerwaartse hoek te creëren. Met deze hoekverandering kunt u uw spieren op een andere manier richten. Zorg voor een goed begrip van de juiste vorm voor de bankdrukken om de spieropbouw te maximaliseren. Overleg altijd met uw arts voordat u een nieuw trainingsprogramma start, om er zeker van te zijn dat u geen verhoogd risico loopt op letsel.

De oefening

De daling bankdrukken omvat het omkeren van de gewichtsbank, het creëren van een hoek tussen 20 en 40 graden, volgens de American Council on Exercise. Je kunt een halter of een set halters gebruiken om deze oefening uit te voeren, met gewichten die zwaar genoeg zijn om 10 tot 12 herhalingen uit te voeren. Houd de halter in lijn met uw kin met uw handen op schouderbreedte uit elkaar en de handpalmen naar voren gericht. Buig naar je ellebogen om de halter te controleren en naar je borst te laten zakken. Hoe dichter je je ellebogen bij je lichaam houdt, hoe meer je aan de triceps werkt. Stop net voordat de balk je borst bereikt en concentreer je op je borstspieren en buikspieren terwijl je de balk terug duwt naar je startpositie. Herhaal de oefening 10 tot 12 keer, rust en herhaal voor twee sets.

Daagt verschillende aspecten uit

Er zijn drie soorten borstpers: achteruitgang, helling en vlakke bank. Terwijl elk de borstspieren werkt, benadrukken ze elk verschillende aspecten van de borst. De bankdrukpers richt zich bijvoorbeeld op het onderste deel van uw borstspieren, volgens het tijdschrift 'Muscle & Strength'. Als dit een lastig gebied voor u is, kan de neergangbankdrukken zich uniek op het gebied richten. De platte bank werkt meer in het midden van uw borst, terwijl de schuine bank het bovenste gedeelte van uw borst bewerkt.

Voordelen vergroten

De achteruitgangbank richt zich op verschillende spieren om je borst, armen en schouders te versterken, waardoor het een bolwerk krijgt in je wekelijkse borst- en armtrainingen, volgens de American Council on Exercise. De primaire spieren die worden gebruikt zijn de borstspier major, dat is het deel van de borst dat een rol speelt bij het trekken van objecten dicht bij uw lichaam. De neerwaartse druk op de borst bouwt ook het voorste gedeelte van de schouders en je triceps op de achterkant van je arm.

Waarschuwing

Hoewel de daling van de borstpers spieropbouwende voordelen heeft, kan het ook een gevaarlijke oefening zijn omdat het gewicht zich direct boven je gezicht bevindt, volgens Muscle & Strength. Voer de oefening altijd uit met een spotter die achter u staat en indien nodig de halter of gewichten kan pakken. Begin met het uitvoeren van deze oefening in eerste instantie met lichtere gewichten om meer gewend te raken aan de beweging.