Beoordelingen

Hoe Yoga houdingen te sequencen

Hoe Yoga houdingen te sequencen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het samenstellen van een yogaroutine die bevredigend en effectief is, hangt af van je humeur en je behoeften. Als je down bent en moet worden opgetild of als je te bedraad bent en een beetje terug moet draaien; als je een blessure of kwaal hebt of gewoon zin hebt om goofy te doen, kun je je yogahoudingen dienovereenkomstig opvolgen. Er zijn geen regels behalve die u voor uzelf maakt. Grijp de kans om jezelf uit te dagen of te baby te spelen zoals je wilt, want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Stap 1

Maak een lijst met je favoriete poses. Als je de Sanskrietnaam van een pose, of zelfs de Engelse vertaling niet kent, verzin dan een naam en een beschrijving die voor jou logisch zijn. Personaliseer het zodat je kunt onthouden wat de pose is en wat de voordelen zijn.

Stap 2

Sorteer de poses in categorieën zoals staande poses, voorwaartse buigingen, backbends, inversies, armbalansen, wendingen en restauraties. Je zou het zelfs kunnen indelen in categorieën voor je kern, bilspieren of beenspieren; of voor aandoeningen zoals verkoudheid, hoofdpijn of PMS. Zorg ervoor dat je poses in elke categorie opneemt voor een uitgebalanceerde selectie. Vergeet niet de zonnegroeten op te nemen. Deze serie van acht houdingen (sommige herhaald) aan elkaar geregen en uitgevoerd in coördinatie met je ademhaling is een effectieve warming-up voor een langere yogasessie of kan dienen als een op zichzelf staande routine als je niet veel tijd hebt.

Stap 3

Begin elke praktijk met pranayama - een yoga-ademhalingstechniek. Of je nu 's ochtends maar 15 minuten hebt voordat je je gaat kleden voor je werk, of van plan bent je te laten verwennen met een sessie van een uur in het weekend, je adem kalmeren voordat je begint is van het grootste belang. Ga op een rustige plek in uw huis zitten en concentreer u maximaal vijf minuten lang op uw in- en uitademingen.

Stap 4

Beslis of je een verkwikkende training wilt, in welk geval je zou beginnen met een serie zonnegroeten en dan door zou gaan naar staande houdingen als de Warrior-serie, Triangle, Lord of the Dance en Half-Moon pose. Volg krachtopbouwende staande houdingen met rugbochten zoals sprinkhaan en armbalancerende houdingen zoals de kraan. Als een zachtere oefening wenkt, voer dan zittende poses uit zoals Head-to-Knee en liggende poses zoals Legs-Up-the-Wall pose.

Stap 5

Beëindig elke sessie met Savasana of Corpse pose. Ga op je mat liggen met je ledematen, hoofd, nek en mond volledig ontspannen. Adem diep in terwijl je de voordelen absorbeert van de yogapraktijk die je voor jezelf hebt gebouwd.

Tip

 • Als u alleen thuis oefent, onthoud dan dat veiligheid voorop staat. Als je poses wilt uitvoeren die je huidige mogelijkheden te boven gaan, wacht dan totdat je in een studio kunt komen om een ​​ervaren yoga-instructeur je er doorheen te begeleiden.
 • Als je nieuw bent met yoga, raadpleeg dan een arts voordat je begint.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Judy

  Ik hoop dat je de juiste oplossing vindt. Wanhoop niet.

 2. Zoloktilar

  Ik denk dat je misleid hebt.

 3. Tolman

  Hier is een stuurwiel!

 4. Moreland

  I think it is the lie.Schrijf een bericht