Info

Voordelen en gevaren van inname van aminozuren

Voordelen en gevaren van inname van aminozuren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het grootste deel van uw dieet bestaat uit drie belangrijke macronutriënten - eiwitten, koolhydraten en vetten. Terwijl vetten en koolhydraten als belangrijke bronnen van energie dienen, dient eiwit als een bron van aminozuren. Je hebt dagelijks meerdere gram aminozuren nodig om je gezondheid te behouden, omdat ze essentiële rollen spelen in het onderhoud en de functie van het weefsel. Overmatig consumeren van eiwitten kan uw gezondheid echter negatief beïnvloeden en te veel aminozuren kunnen een bedreiging vormen.

Voordelen voor celfunctie en weefselonderhoud

Een van de belangrijkste voordelen van het consumeren van aminozuren is dat uw cellen ze opnieuw kunnen assembleren tot nieuwe eiwitten die belangrijk zijn voor het behoud van uw weefsels en het ondersteunen van de voortdurende celfunctie. Sommige van deze eiwitten bieden structurele ondersteuning voor uw cellen om te voorkomen dat ze instorten, terwijl andere celmigratie mogelijk maken en helpen bij de celontwikkeling. Een andere klasse eiwitten, enzymen genaamd, helpt uw ​​cellen chemische reacties uit te voeren. Het maken van enzymen zorgt voor de spijsvertering, ondersteunt je metabolisme en bevordert de celcommunicatie.

Andere voordelen

Aminozuren komen ook uw gezondheid ten goede, onafhankelijk van hun vermogen om eiwitten te maken. Je hersenen kunnen sommige aminozuren gebruiken om neurotransmitters te maken, een familie van chemicaliën die betrokken zijn bij de communicatie van hersencellen. Aminozuren helpen je dopamine en noradrenaline te maken, twee soorten neurotransmitters die alertheid bevorderen. Je lichaam gebruikt ook aminozuren om melanine te maken, het pigment dat je huid en haar hun kleur geeft. Melaninesynthese speelt een sleutelrol in uw gezondheid, omdat het uw weefsels beschermt tegen de schadelijke ultraviolette stralen van de zon.

Risico's

Aminozuren hebben wel enkele mogelijke nadelen. Een hoge eiwitinname kan het risico op uitdroging vergroten, legt de Universiteit van Connecticut uit, dus zorg ervoor dat je voldoende vocht drinkt als je je aminozuurconsumptie verhoogt. Een eiwitrijk dieet kan ook een gezondheidsrisico voor uw nieren vormen, omdat uw nieren giftige bijproducten moeten afscheiden die zijn ontstaan ​​door het afbreken van eiwitten tijdens de spijsvertering. Het Institute of Medicine meldt dat dieren die een eiwitrijk dieet krijgen, nierbeschadiging oplopen. De Indiana University School of Medicine merkt echter op dat een eiwitrijk dieet veilig is voor gezonde personen en mogelijk alleen een risico vormt voor mensen die lijden aan reeds bestaande aandoeningen, zoals diabetes of nierziekte.

Intake Aanbevelingen

Als je zoals de meeste Amerikanen bent, verbruik je al genoeg aminozuren om je gezondheid te behouden. Over het algemeen heb je 0,4 gram eiwit per pond lichaamsgewicht nodig, volgens de richtlijnen van de Iowa State University. Dit vertaalt zich in 54 gram eiwit per dag voor een individu van 135 pond en 72 of 84 gram eiwit voor respectievelijk een individu van 180 of 210 pond. Als u intense fysieke activiteit uitvoert, zoals zwaar uithoudingsvermogen of krachttraining, is het mogelijk dat u deze hoeveelheid eiwitten moet verdubbelen. Raadpleeg een zorgverlener om een ​​maaltijdplan te ontwikkelen dat alle aminozuren bevat die u nodig hebt voor een goede gezondheid.Opmerkingen:

 1. Maugal

  Heel schattig))

 2. Yiska

  Het is jammer dat ik nu niet kan spreken - ik heb haast om aan het werk te gaan. Maar ik zal vrij zijn - ik zal zeker schrijven wat ik denk.

 3. Shan

  het autoritaire, cognitieve standpunt.

 4. Drago

  Deze conditionaliteit, niet meer en niet minder

 5. Janos

  En hoe is het nodig om in dit geval te handelen?

 6. Stoney

  Gefeliciteerd, ik vind dit een briljant idee

 7. Douzil

  Dank aan de auteur voor dit prachtige bericht!Schrijf een bericht