Beoordelingen

Beverige spieren bij het strekken

Beverige spieren bij het strekken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Regelmatig rekken helpt bij het ontwikkelen van flexibiliteit, het bewegingsbereik bij een gewricht of gewrichten. Strakke spieren bewegen en strekken zich minder gemakkelijk uit en zijn meer vatbaar voor letsel, en regelmatig strekken kan ervoor zorgen dat uw spieren soepel en op de juiste lengte blijven. Het kan voorkomen dat uw spieren beginnen te trillen tijdens het strekken, wat betekent dat u misschien niet zoveel voordeel krijgt, dus dit wordt over het algemeen het beste vermeden. Er zijn een aantal redenen waarom je spieren kunnen trillen tijdens het strekken.

Overstrekken

De mate van rek die uw spieren ervaren, wordt gecontroleerd door receptoren die spierspillen worden genoemd. Wanneer een spier te ver, te snel of te flexibel wordt uitgerekt, zorgen de spierspillen ervoor dat de spier samentrekt. Deze samentrekking kan zich manifesteren als spiertrillingen. Om dit te voorkomen, beweegt u langzaam en geleidelijk in uw rek. Als je spieren beginnen te trillen, verminder je de rek enigszins totdat het schudden afneemt.

Uitdagende lichaamspositie

Sommige rekoefeningen kunnen uitdagend zijn, vooral als je een slechte flexibiliteit of zwakke spieren hebt. Het kan zijn dat je jezelf in een specifieke positie moet trekken of duwen om het beoogde ledemaat te strekken. Als u heel hard moet werken om de gewenste rekpositie te bereiken, kunnen uw spieren trillen van inspanning. Als je trilt tijdens het strekken, kies dan voor een comfortabelere oefening waarbij je je lichaam niet zo intens moet verdraaien.

Nutritional Disbalance

De samentrekkingen in uw spieren worden gedeeltelijk gereguleerd door chemicaliën die elektrolyten worden genoemd. Deze elektrolyten zorgen ervoor dat uw spiervezels samentrekken en efficiënt ontspannen. Zweten, uitdroging of een slecht dieet kunnen betekenen dat uw lichaam weinig elektrolyten bevat, en dit kan ervoor zorgen dat uw spieren trillen terwijl u zich uitrekt en zelfs verkrampt. Een van de belangrijkste elektrolyten die verantwoordelijk is voor spiercontracties is kalium - vaak aangetroffen in bananen. Het eten van een uitgebalanceerd dieet rijk aan groenten en fruit en het drinken van voldoende water helpt ervoor te zorgen dat uw lichaam voldoende wordt voorzien van kalium en de andere belangrijke elektrolyten.

Te veel cafeïne

Koffie, cola, chocolade en thee bevatten allemaal cafeïne, een stimulans voor het centrale zenuwstelsel. Naast het stimuleren en verhogen van uw hartslag, kan cafeïne spiertrillingen veroorzaken als het te veel wordt geconsumeerd. Controleer uw cafeïne-inname en als u merkt dat u een gevoeligheid heeft, verminder dan uw cafeïne-inname in de uren voorafgaand aan de tijd die u van plan bent uit te rekken.Opmerkingen:

 1. Daigrel

  Ik bedenk dat u een fout begaat. Ik kan de positie verdedigen.

 2. Coillcumhann

  Over dit thema kan oneindig gesproken worden.

 3. Mauro

  a bunch of graphics plot fucking

 4. Eldrick

  Oneindig onderwerpSchrijf een bericht