Beoordelingen

Hoe u in vorm komt voor Burlesque

Hoe u in vorm komt voor Burlesque


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Burlesque is een vorm van dansfitness die de laatste jaren aan populariteit is gegroeid dankzij de toegenomen bekendheid in de popcultuur. Burlesque is een goede oefening voor beginnende en gevorderde dansers omdat het alle lichaamstypes en -maten verwelkomt en het zich richt op langzame, gecontroleerde bewegingen die spierkracht en coördinatie opbouwen. Als je nog nooit eerder fitness hebt gedaan, helpt het om in vorm te komen voordat je een les probeert. Burlesque dansen vereist een sterke kern en werkt de buikspieren, bilspieren en quads. Burlesk leren dansen kan leiden tot meer zelfvertrouwen en een grotere lichaamsacceptatie.

Stap 1

Oefen het lopen op hoge hakken en kousen. Burleske dansers spelen op naaldhakken die voor beginners ontmoedigend kunnen zijn. Begin met een 1/2-inch hak en werk je een weg tot 2 inch. Warm op door je enkels langzaam 10 keer in elke richting te rollen. Gebruik een instabiliteitsplatform om squats en enkelliften te doen. Deze oefeningen geven je benen, kuiten en enkels de kracht die ze nodig hebben om burlesk te doen.

Stap 2

Werk met rekwisieten. Burlesque gebruikt een verscheidenheid aan rekwisieten, waaronder veren, fans, boa's en stoelen. Kies een rekwisiet en oefen je te verstoppen en er een middelpunt van te maken terwijl je door de kamer loopt. Houd je biceps en triceps strak terwijl je de rekwisieten langzaam over je lichaam beweegt om de spierspanning te vergroten.

Stap 3

Houd je kern strak. Focus op het aanspannen van je buikspieren tijdens het lopen. Door je kernkracht te vergroten, krijg je meer uithoudingsvermogen in een klas en kun je je prestaties verbeteren.

Stap 4

Blijf op de hoogte van cardio buiten de klas. Burlesque dance is een effectieve toning- en cardiotraining zelf, maar extra cardio doen kan helpen met uithoudingsvermogen tijdens het dansen. Probeer cardiotraining zoals snel wandelen, zwemmen, aerobics of dvd's om het uithoudingsvermogen te vergroten en fit te worden om burlesque te doen. De combinatie van cardio- en burleske tinten helpt je de gewenste rondingen van een burleske danser te krijgen.

Tip

  • Ken je beperkingen. Informeer de instructeur over eerdere verwondingen aan de enkels, heupen of rug en breng indien nodig wijzigingen aan.
  • Draag thuis nieuwe schoenen om te voorkomen dat er in de klas een blaar ontstaat.
  • Creëer je eigen zelfverzekerde danspersoonlijkheid om je te onderscheiden van je klasgenoten.

Middelen