Beoordelingen

Gunstige effecten op de korte en lange termijn van hardlopen

Gunstige effecten op de korte en lange termijn van hardlopen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Regelmatig hardlopen heeft meer voordelen dan alleen actief blijven. De voordelen van hardlopen hebben een onmiddellijk en langdurig effect op uw gezondheid en algemeen welzijn. Volgens MayoClinic.com zijn de voordelen op de lange en korte termijn van hardlopen voor iedereen gelijk, ongeacht geslacht, leeftijd of fysieke conditie. Praat met een arts voordat u een lopende routine uitvoert, vooral als u medische zorgen hebt.

Rennen

Hardlopen betrekt de meeste delen van het menselijk lichaam bij bewegingen met veel impact. Deze oefening verhoogt je hartslag, verbrandt calorieën en versterkt been-, arm- en kernspieren. Elke persoon kan verschillende afstanden en passen tijdens het hardlopen. Als u merkt dat u niet tegelijkertijd kunt rennen en praten, moet u uw tempo vertragen. Hoe meer je rent, hoe groter de capaciteit van je longen. Vergroot in een paar weken de afstand en het tempo van uw hardlooprun om uw hardloopvaardigheden te blijven ontwikkelen.

Voordelen op korte termijn

Korte termijn voordelen van hardlopen zijn onder meer verhoogde mentale helderheid, een boost van energie en verbeterde slaap. Hardlopen stimuleert de hersenchemicaliën serotonine, dopamine en endorfines waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt. Dit kan het zelfvertrouwen en het zelfvertrouwen verbeteren, meldt MayoClinic.com. Deze chemische releases veroorzaken ook een verhoging van uw energieniveaus. Er wordt meer zuurstof aan uw weefsels afgegeven, waardoor de duurzaamheid wordt verbeterd. Regelmatig hardlopen kan ook je slaap verbeteren, vooral als je problemen hebt met slapen.

Lange termijn voordelen

Regelmatig hardlopen kan bepaalde ziekten voorkomen, zoals een beroerte, diabetes en hartaandoeningen. Hardlopen verbrandt veel calorieën, wat kan bijdragen aan consistent gewichtsverlies. Afvallen kan de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen. Hardlopen kan ook een lang leven bevorderen, in combinatie met een dieet met weinig verzadigd vet. Een onderzoek uit 2012, uitgevoerd door de American Academy of Sports Medicine, concludeerde volgens TheHeart.org dat mensen die wekelijks 20 mijl renden een daling van 19 procent in het risico op overlijden hadden.

Voorzorgsmaatregelen

Voer een strekroutine uit voor en na het hardlopen om te voorkomen dat je aan een spier trekt. Na het hardlopen moet u een afkoelperiode van 5 minuten toestaan ​​om het lichaam langzaam in rust te laten terugkeren. Dit helpt je lichaam alle voordelen van hardlopen te ervaren. Als u kortademig wordt, misselijk wordt, moet overgeven of flauwvalt, stop dan met rennen en maak een afspraak met uw primaire arts.