Info

Voordelen en gevaren van knoflookallicine


Naast het maken van een basiskruid in westerse diëten - je vindt het in verschillende recepten, van spreads tot salades tot stoofschotels - knoflook biedt ook medicinale voordelen. Allicine, een van de organische verbindingen die rijk zijn aan knoflook, helpt ziekten te voorkomen en kan ook sommige gezondheidsproblemen behandelen. Het kan echter ook bijwerkingen veroorzaken en een wisselwerking hebben met sommige medicijnen, die uw gezondheid kunnen bedreigen. Als u geïnteresseerd bent in het nemen van knoflookextract of allicinesupplementen, moet u eerst uw zorgverlener raadplegen om schadelijke bijwerkingen te voorkomen.

Antimicrobiële eigenschappen

Knoflookallicine helpt bij het bestrijden van bacteriële en schimmelinfecties. Het verhoogt de effectiviteit van anti-schimmel medicijnen om Candida albicans te bestrijden - een schimmel die de mond of geslachtsdelen kan infecteren - meldt een studie gepubliceerd in het "Journal of Antibiotics" in 2009. Een aanvullende studie, gepubliceerd in het septembernummer van september 2011 van "Moleculen", merkt op dat allicine voorkomt dat Staphylococcus aureus - de bacterie die verantwoordelijk is voor staph-infecties - alfa-toxine produceert, de chemische stof die uw weefsels beschadigt tijdens een infectie.

Anti-kanker eigenschappen

Knoflookallicine biedt ook voordelen tegen kanker. Het helpt bij het reguleren van celdood, het bevorderen van de celdood om de groei van kanker te bestrijden. Blootstelling aan allicine zorgt ervoor dat darmkankercellen zichzelf vernietigen, meldt een studie gepubliceerd in het "Journal of Agricultural and Food Chemistry" in 2012. Het bevordert ook celdood in glioblastoma hersenkankercellen, volgens een in 2012 gepubliceerd artikel "Oncology Reports. " Hoewel het nog niet bekend is hoe effectief allicine kanker bij mensen bestrijdt en behandelt, biedt het mogelijk aanzienlijke bescherming tegen kanker.

Cardioprotectieve eigenschappen

Het consumeren van knoflookallicine komt ook uw hart en bloedvaten ten goede en bestrijdt hart- en vaatziekten. Allicine verlaagt uw bloedspiegel van homocysteïne - een aminozuur gekoppeld aan hart- en vaatziekten - volgens een rapport gepubliceerd in het "European Journal of Pharmacology" in 2013. Door het verlagen van de homocysteïnespiegel voorkomt het schade aan de bloedvaten en houdt het uw bloedvaten vast correct functionerend. Een dierstudie, uit het maartnummer van het "Israel Medical Association Journal", merkt op dat allicine ook de bloeddruk verlaagt en triglyceriden verlaagt. Omdat hoge triglyceriden en bloeddruk uw cardiovasculaire gezondheid bedreigen, kan de rol van allicin bij het verminderen ervan het risico op hart- en vaatziekten verlagen.

Mogelijke gevaren

Hoewel de gevaren van allicine specifiek - in plaats van knoflook in het algemeen - meer onderzoek vereisen, kan het nemen van knoflookallicine voor sommige personen een gezondheidsrisico vormen. Knoflook vermindert de effectiviteit van sommige medicijnen, waaronder anticonceptiepillen en AIDS-medicijnen. Het werkt ook als een bloedverdunner, die uw risico op spontane bloedingen kan verhogen. Het nemen van knoflook kan extra bijwerkingen veroorzaken, waaronder duizeligheid, verstoorde spijsvertering en een opgeblazen gevoel. Hoewel het niet precies bekend is welke verbindingen in knoflook bijwerkingen veroorzaken, is allicine mogelijk verantwoordelijk voor sommige ervan.