Beoordelingen

Wat moeten mannen dragen om Bikram Yoga te doen?


Bikram yoga, vaak algemeen aangeduid als hot yoga, is een fysiek en mentaal uitdagende training die de flexibiliteit en krachttraining van yoga combineert met de duurtraining van krachtiger trainingen. Bikram yoga vereist dat beoefenaars een reeks van 26 houdingen uitvoeren terwijl ze gecontroleerde ademhalingstechnieken gebruiken in een verwarmde studio. De toevoeging van warmte en vochtigheid creëert unieke kledingvereisten voor Bikram yogapraktijk.

Overwegingen

Bikram yogastudio's worden verwarmd tot tussen de 95 en 105 graden Fahrenheit, en de luchtvochtigheid schommelt meestal tussen de 40 en 60 procent. Het uitvoeren van een reeks van 90 minuten yoga-houdingen voor het hele lichaam bij zulke hoge temperaturen brengt een ernstig risico van oververhitting en uitdroging met zich mee. Zweten, een essentieel onderdeel van Bikram yoga, is de methode van het lichaam om de temperatuur te reguleren, en kleding zou het zweten moeten vergemakkelijken door zweet niet tegen je huid te houden. Houd bij het kiezen van kleding ook rekening met uw persoonlijke comfortniveau. Maar hoe minder kleding, hoe beter in de meeste Bikram-studio's, als je zelfbewust bent over je lichaam, kun je je misschien niet concentreren op de houdingen tijdens de les.

Fabrics

Stoffen die lichtgewicht en droog geweven zijn, zorgen ervoor dat je lichaam lichaamswarmte afgeeft en koelt door zweten, terwijl er een vrije bewegingsvrijheid is. Sneldrogende stoffen voorkomen dat je kleding zwaar wordt door zweet, een probleem dat niet alleen je beweging beperkt, maar ook je kansen op ongemakkelijk schuren of uitslag verhoogt. Kunstzijde, spandex en olefine zijn allemaal geschikte stoffen voor sportkleding voor heren. Katoen is een populaire keuze voor langsluitende yogabroeken, maar katoen is zeer absorberend en niet ideaal om zweet af te voeren. Evenzo is polyester een veel voorkomend onderdeel van herenshorts, T-shirts en tanktops, maar heeft de neiging om warmte vast te houden en heeft een beperkt ademend vermogen.

Topjes en bodems

Als je je comfortabel voelt om zonder shirt te gaan, is een top helemaal overslaan de beste optie voor mannen bij Bikram yoga. Als je liever een beetje meer bedekt bent, kies dan in het begin voor een lichtgewicht, ademend tanktop of t-shirt. Vermijd shirts die te flodderig zijn; ze kunnen uw beweging beperken en het moeilijk maken voor een instructeur om uw vorm te zien. Vermijd yogabroeken of een lange broek; Bikram-studio's zijn te warm om zelfs loszittende broeken comfortabel te dragen. Spandex hardloop- of fietsbroeken zonder padding zijn een ideale optie omdat ze een volledig bewegingsbereik mogelijk maken terwijl zweet wordt afgevoerd. Veel kleding die speciaal voor yoga is ontworpen, gebruikt katoenmengsels die niet geschikt zijn voor hete yoga, maar kleding die is ontworpen voor hardlopen is meestal lichter en beter geschikt voor Bikram yoga. Een badpak is ook een goede optie voor mannen.

Wat niet te dragen

Bikram yoga is, net als de meeste yoga, een ruimte zonder schoenen, dus laat je sneakers aan de deur. Houd uw accessoires tot een minimum beperkt: sla het horloge, kettingen en riemen over. Leg geen kleding op elkaar; u zult gegarandeerd de lagen afschudden, en stoppen om aan te passen zal alleen de stroom van de houdingen verstoren. Vermijd taillebanden of elastieken die uw huid beknellen. Niet alleen leiden ze af, maar ze kunnen de bloedstroom belemmeren en uw kansen vergroten om licht in het hoofd te worden.