Beoordelingen

Hoe vaak moet je yoga een week doen?

Hoe vaak moet je yoga een week doen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Yoga is de tweede snelst groeiende alternatieve gezondheidspraktijk in de Verenigde Staten, volgens het "Journal of the American Academy of Physician Assistants". Meer dan 18 miljoen Amerikanen nemen deel aan yogalessen of ontwikkelen thuisroutines, en de frequentie en redenen voor yoga zijn net zo gevarieerd als de houdingen. Hoe vaak je elke week oefent, kan afhangen van je fitnessdoelen en een veelzijdige yogaroutine.

Frequentie troef Levensduur

De beoefening van yoga beloont consistentie. Regelmatige yogasessies verbeteren het evenwicht, de houding, flexibiliteit, kracht, cardiovasculaire gezondheid, spijsvertering, mentale focus en concentratie, en verlagen de bloeddruk en stressniveaus. De innerlijke rust die voortkomt uit dagelijkse of frequente yogapraktijken kan verstrekkende gevolgen hebben voor je gezondheid. Maar veel voordelen zijn onmiddellijk. De Yoga Alliance wijst erop dat yoga de hoeveelheid cortisol vermindert die wordt veroorzaakt door de automatische "vecht-of-vlucht" -reactie op stress. Pranayama, yoga-ademhaling, activeert het parasympathische zenuwstelsel dat ontspanning regelt, waardoor stress verder wordt verlaagd. Focus, gecultiveerd in asana's en meditatie, verhoogt het huidige moment bewustzijn, concentratie en reactietijd. Onderzoek uitgevoerd door het University of Maryland Medical Center en de National Institutes of Health concludeerde dat hoe vaak je yoga beoefent, in plaats van hoeveel jaar je hebt geoefend, het niveau van welzijn en ontspanning bepaalt dat je ervaart.

Wat de experts zeggen

Elke hoeveelheid wekelijkse yoga-oefeningen is beter dan geen, maar "Yoga Journal" beveelt sessies van twee of drie uur of 90 minuten per week aan. De landelijk bekende yogaleraar Rodney Yee suggereert elke dag 45 tot 90 minuten, maar voegt eraan toe dat een korte dagelijkse sessie - zelfs 30 minuten - meer voordelen oplevert dan een langere sessie eenmaal per week. Het "Journal of the American Academy of Physician Assistants" herinnert beoefenaars eraan dat er minimaal twee tot drie sessies per week gedurende acht weken nodig zijn om de toename in kracht en flexibiliteit van een yogaroutine te meten.

Meer frequente, krachtige yogapraktijk voor gewichtsverlies

Yoga kan onderdeel zijn van een gezond gewichtsverliesplan, maar afhankelijk van de naar beneden gerichte hond om kilo's af te pellen, kan je teleurstellen. Gewichtsverlies vereist de consumptie van meer calorieën dan u verbruikt, en een uitgebalanceerd programma van aerobe oefeningen en krachttraining, plus een voedzaam, vetarm dieet, zullen de cijfers op de schaal verlagen. Maar een regelmatige yogapraktijk kan bijdragen aan gewichtsverlies. Dr. Baxter Bell, een M.D. en therapeutische yoga-beoefenaar, merkt op dat asanas spieren versterken, verlengen en versterken, zodat je er slanker en gebeeldhouwd uitziet. Sterkere spieren hebben dichtere vezels en spiermassa verbrandt calorieën, zelfs wanneer u in rust bent. Verschillende sessies per week van een krachtige stijl van yoga, zoals vinyasa of hot yoga, zullen aerobics-trainingen aanvullen met verhoogde cardiovasculaire uitdaging die je calorieën kost - en misschien een paar centimeter.

Inspireer regelmatig oefenen

Tijd van de dag en tijd van het jaar kunnen de frequentie van je yogapraktijk beïnvloeden. Ondersteun uw enthousiasme met verschillende poses en sequenties voor verschillende uren en seizoenen. Zonnegroeten zijn traditioneel als ochtendoefening omdat ze warmte en energie creëren. Ademen door de poses maakt spieren losser en creëert vloeiende bewegingen, volgens "Yoga Journal". De staande asana's verhogen kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit Backbends zijn niet geschikt voor het slapengaan omdat ze stimulerend zijn. Kies in plaats daarvan voor een ontspannende kindhouding en Savasana. In warme klimaten of midzomer, afzwakken om koel te blijven. Probeer een langzame, soepele zonnegroet en vervang schouderstandaards voor koplampen met een hoge intensiteit. Geef hem een ​​boost in de lente en herfst met energieke bewegingen zoals Triangle Pose, Backbends en Camel Pose. Bouw een meer contemplatieve volgorde in de winter met Forward Bend poses voor kalmerende en levendige asana's zoals Crane Pose voor verjonging.