Beoordelingen

Schouderoefeningen voor boogschieten

Schouderoefeningen voor boogschieten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Schouderoefeningen voor boogschieten richten zich voornamelijk op de spieren die bewegen en het schoudergewricht stabiliseren. Boogschutters lopen een bijzonder risico op letsel aan de rotatormanchet. Sportspecifieke krachttraining kan helpen het risico op schouderletsels bij het buigen van de boog te verminderen. De supraspinatus, infraspinatus en teres kleine spieren en de deltoïden moeten de focus zijn van sportspecifieke training voor boogschutters. Raadpleeg altijd een arts voordat u een nieuw trainingsprogramma start.

Rekoefeningen

Voordat u begint, moeten krachttrainingsoefeningen opwarmen door uw slijm te strekken. Strek en maak je bovenste schouderspieren eerst los door met beide armen langs je lichaam te staan. Hef je schouders op naar je oren. Beweeg je schouders naar de voorkant van je lichaam en vervolgens naar de achterkant. Herhaal dit stuk 10 keer. Gebruik een lichte weerstandsband om je schouderspieren los te maken. Pak de band in elke hand vast en hef vervolgens uw armen op schouderlengte opzij. Trek je schouders naar achteren en knijp je schouderbladen samen terwijl je je armen recht houdt. Houd het stuk 10 seconden vast. Herhaal dit stuk 10 keer. Gebruik de lichte weerstandsband, til een arm boven je hoofd, terwijl je de andere arm op schouderhoogte gestrekt houdt. Houd 10 seconden vast en wissel dan van arm.

Deltoïde versterking

De deltoids zijn een groep spieren aan de bovenkant van de schouder en regelen de beweging van de arm naar achteren, naar de zijkant en naar voren. Het versterken van deze spieren is belangrijk voor sterke trekkracht om een ​​volledige trek op de boog te bereiken. Schouderliften helpen deze spieren te versterken. Gebruik weerstandsbanden of halters om schouderliften uit te voeren. Voer een voorwaartse verhoging uit door gewichten naast je te houden of op weerstandsbanden te gaan staan ​​en ze met je handen vast te pakken. Til de gewichten op of trek de banden recht omhoog voor uw lichaam op schouderhoogte. De zijdelingse lift wordt uitgevoerd door aan de banden te trekken of de gewichten recht naar de zijkant op te tillen tot schouderhoogte. De achterwaartse verhoging wordt uitgevoerd door de gewichten te duwen of de banden recht achter het lichaam te trekken. Houd deze oefeningen vijf seconden vast en ontspan dan. Doe 10 herhalingen van elk.

Rhomboid Versterking

De rhomboïde, schouderbladen en trapeziusspieren in de rug trekken de schouderbladen naar achteren, omhoog, omlaag en naar binnen. Deze spieren zijn essentieel voor het sterk trekken en vasthouden van de boogstreng. Een roeioefening werkt al deze spieren. Een roeimachine is een goede manier om deze spieren te oefenen. Gebruik halters of weerstandsbanden om een ​​voorwaartse roeioefening uit te voeren. Buig naar voren met een hand rustend op een bank en houd de halter vast of pak een weerstandsband met de andere hand. Buig je elleboog en til je bovenarm en schouder omhoog totdat je onderarm parallel is met de vloer. Houd de positie vijf seconden vast en ontspan vervolgens. Doe 10 herhalingen van deze oefening met elke arm.

Rotator-manchetversterking

De rotatormanchetten in elke schouder bestaan ​​uit de infraspinatus en teres-spieren. De rotatormanchet helpt de arm naar buiten te trekken. Rotatie-manchetspanningen en -scheuren kunnen optreden in boogschieten vanwege de druk die op deze spiergroep wordt uitgeoefend tijdens het trekken op de boog. Een oefening genaamd scaption versterkt de rotatormanchet. Houd je arm naar de zijkant van je lichaam. Breng je arm iets naar voren met de duim naar beneden gericht naar de vloer. Til uw arm op tot op ooghoogte. Houd de positie vijf seconden vast en laat vervolgens je arm naar je zij zakken. Herhaal 10 keer met elke arm.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Sener

  Ik geloof dat je het mis had. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. Schrijf me in PM, het praat met je.

 2. Kristof

  Dit is belangrijk uit je handen!

 3. Coillcumhann

  Ik bedoel, je hebt geen gelijk. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 4. Hare

  Ik denk dat je een fout maakt. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we praten.

 5. Esrlson

  kunnen we de leemte opvullen?Schrijf een bericht