Beoordelingen

Hoe vaak moet je rusten tijdens het joggen?

Hoe vaak moet je rusten tijdens het joggen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Joggen is een effectieve manier om calorieën te verbranden, maar non-stop, high-impact oefening verhoogt de stress op uw gewrichten en rug en biedt u niet alle gezondheidsvoordelen die u krijgt van start-en-stop trainingen. Als je zonder pauze 30 minuten niet kunt joggen, kun je door je tempo te vertragen en om de paar minuten te wandelen nog steeds calorieën verbranden en gezonde fitnessvoordelen behalen, vooral als het je helpt om langere trainingen te maken.

Joggen zonder pauzes

Als je jogt zonder een pauze te nemen, schakel je het aerobe energiesysteem in en verbrand je ongeveer 50 procent van je calorieën uit vet en 50 procent uit glycogeen. Na slechts een paar seconden joggen, put je de voorraad adenosinetrifosfaat van je spieren uit, de chemische stof die je helpt spiercontracties te maken. Om uw uitgeputte ATP te vervangen, verbrandt u glycogeen, waarbij melkzuur, een spierremmer, wordt geproduceerd.

Voordelen van pauzes

Wanneer u tijdens de training pauzes neemt, laat u uw lichaam wat melkzuur in uw spieren verwijderen en de voorraden ATP aanvullen. Dit proces helpt je om het vermogen van je lichaam om te herstellen te trainen, wat non-stop joggen niet is, volgens langeafstandsloper en coach Jeff Galloway, een lid van het Amerikaanse Olympische team van 1972. Een pauze nemen hoeft niet te betekenen volledig stoppen - vertragen tot een wandeling zal je lichaam helpen iets te herstellen voordat je weer begint te joggen, volgens Galloway. Hoewel je niet hetzelfde herstel profiteert van een wandeling die je krijgt door je bewegingen volledig te staken, hoe minder je je spieren in een intens tempo beweegt, hoe minder glycogeen je verbrandt en melkzuur dat je produceert.

Beginner Jogging Routines

Als je nog maar net aan het joggen bent, hangt het vaak af van wat voor vorm je bent om te beginnen. Om je cardiovasculaire uithoudingsvermogen en spieruithoudingsvermogen op te bouwen, probeer je trainingen gelijkmatig te verdelen tussen joggen en wandelen, een minuut joggen en een minuut lopen. Fitness-expert Yuri Elkaim beveelt een andere optie aan voor complete beginners - joggen met 75 procent van je maximale snelheid gedurende één minuut gevolgd door vier minuten wandelen. Een tussenpersoon zou slechts twee minuten lopen nodig hebben om te herstellen. Als je jogt op een loopband met een elektronische console, zoek dan naar programma's met heuvels en valleien in plaats van een cardio-routine in stabiele toestand. Afhankelijk van je conditie, simuleert een snelheid van 3 mph tot 4 mph een stevige wandeling, waarbij iets meer dan 4 mph een jog simuleert. In plaats van volledig te stoppen, neem je je "pauzes" door te lopen van 2 mph tot 2,5 mph. Kom niet volledig tot stilstand tijdens uw training, anders kunt u verstijven.

Routine voor gemiddeld joggen

Als je goed genoeg in staat bent om 30 minuten of meer te rennen zonder te stoppen en je doel is om zoveel mogelijk calorieën te verbranden, wil je misschien niet meer dan een paar herstelperioden nemen tijdens je jogs, of helemaal niet. Tussenproducten kunnen ook verschillende snelheden gebruiken tijdens een wegtraining om meer calorieën te verbranden en het herstel te verbeteren. Probeer sprints van één minuut toe te voegen, gevolgd door twee minuten wandelen om de vijf minuten om je hartslag te verhogen en te verlagen en verschillende fysiologische processen te activeren, met name het herstelproces in je spieren.

Rustdagen

Joggen eist een zware belasting van je lichaam vanwege de grote impact die het op je rug, rug, heupen, knieën, enkels en voeten uitoefent. Elke keer dat je de grond verlaat, valt je hele lichaamsgewicht, vergroot door de zwaartekrachten, weer neer op je voeten en gewrichten. Experimenteer met herstelschema's op basis van uw behoeften. Als je geen nadelige gevolgen van hardlopen voelt, betekent dit niet dat je hart, longen en andere spieren geen straf krijgen die na vele maanden zijn tol niet zal eisen. Naast het verminderen van stress, helpen rustdagen u om uw lichaam te versterken, dat sterker wordt als reactie op de reparatieprocessen die plaatsvinden na uw training. Overweeg om een ​​dag vrij te nemen na twee dagen joggen, afhankelijk van hoe je je voelt na een dag joggen en minstens een dag vrij na elke drie dagen om herstel en reparatie te bevorderen.

MiddelenOpmerkingen:

 1. Mohammad

  Het is niet zo eenvoudig als het lijkt

 2. Phuc

  Sorry dat ik verstoord, maar kun je alsjeblieft wat meer informatie geven.

 3. Alarick

  Over deze vraag kan eindeloos worden gesproken.

 4. Ekhard

  Ik denk dat je je vergist. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.Schrijf een bericht