Beoordelingen

Schouder subluxatie in Bodybuilding

Schouder subluxatie in Bodybuilding


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bodybuilders moeten trainen met steeds zwaardere gewichten om grotere spieren te creëren. Er is daarom de verleiding om de envelop te duwen en overmatig zware gewichten op te heffen, wat kan leiden tot een overtraind letsel. Bovendien, als u een oefening doet met een onjuiste vorm, of misschien valt of een ongeval heeft tijdens een training, kunt u letsel oplopen, zoals een subluxatie van de schouder of gedeeltelijke ontwrichting.

Definitie

Je schouder is een kogelgewricht waarbij het kogelgedeelte aan het uiteinde van je opperarmbeen zit - het bovenarmbot - dat in de kom op de rand van je schouderblad of schouderblad past. Een sterke kracht, zoals een zwaar gewicht, of een overrotatie van de schouder, kan de bal uit de kom trekken en een schouderdislocatie veroorzaken. Als de bal de koker even verlaat en onmiddellijk weer op zijn plaats komt, heb je een gedeeltelijke ontwrichting opgelopen, ook wel een subluxatie genoemd.

Symptomen

Omdat de schouder slechts tijdelijk ontwricht is, weet u misschien niet zeker of er een subluxatie is opgetreden. Afhankelijk van de ernst van het letsel, zult u waarschijnlijk wat pijn voelen en kan uw schouder los, zwak of gevoelloos aanvoelen. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u denkt dat u tijdens een krachttraining een subluxatie heeft gehad. Snelle actie kan de langetermijngevolgen van het letsel helpen verminderen.

Eerste behandeling

Artsen hebben verschillende opties voor het behandelen van subluxaties, afhankelijk van de ernst van uw dislocatie en of het omliggende zachte weefsel beschadigd was. Je arm kan in een draagdoek of een vergelijkbaar immobilisatieapparaat worden gestopt. U kunt de opdracht krijgen om uw schouder meerdere dagen met ijs of warmte te behandelen en indien nodig pijnmedicatie te nemen. Een gedeeltelijke dislocatie vereist waarschijnlijk geen operatie, tenzij de aandoening zich herhaalt, maar u zult waarschijnlijk worden geïnstrueerd om uw schouder een bepaalde tijd te laten rusten.

Revalidatie

Uw arts of fysiotherapeut zal een revalidatieprogramma aanbevelen dat aan uw behoeften voldoet. Het is waarschijnlijk dat je zo snel mogelijk na je blessure begint met lichte rekoefeningen om je bewegingsbereik te behouden en om te helpen met het vormen van littekenweefsel. Meer agressieve stukken zullen waarschijnlijk volgen, mogelijk inclusief enkele lichte gewichten. De volgende stap zou versterkingsoefeningen moeten zijn, nadat u een volledig bewegingsbereik hebt bereikt. Als uw arts of therapeut hiermee instemt, laat een trainer dan een krachttest op uw schouder uitvoeren om zwakke plekken te identificeren. Je schouders zijn complexe gewrichten die verder roteren dan elk gewricht in je lichaam. Je schouders kunnen sterk zijn in het ene type beweging, maar zwakker in een ander.

Het voorkomen

Het goede nieuws voor bodybuilders is dat sterke schouderspieren de kans op een subluxatie van de schouder verminderen. Als je zo'n blessure hebt, wil je misschien je trainingsroutine onderzoeken om te zien of je je schouderspieren hebt verwaarloosd, zoals de deltoïden en rotatormanchetspieren. Controleer anders de reden voor uw verwonding, zodat u preventieve actie kunt ondernemen. Als u te veel traint, wees dan voorzichtig met uw gewichtsbelasting. Als er zich een ongeval heeft voorgedaan, kijk dan eerlijk naar de omstandigheden - of bespreek het ongeval met een gecertificeerde trainer - om te bepalen of u zorgeloos bent geweest en neem dan maatregelen om te voorkomen dat het ongeval opnieuw gebeurt.