Info

Wat zijn de voordelen van halterterugslag?


De triceps zijn een set van drie spieren aan de achterkant van de bovenarm. Je kunt deze spieren trainen met een beweging die de domoorterugslag wordt genoemd. De oefening wordt gedaan vanuit een voorovergebogen positie, waarbij u een arm op uw dij of een trainingsbank laat rusten. Je houdt een halter in de vrije hand en positioneert je bovenarm parallel met de vloer. Wanneer u de elleboog uitstrekt totdat deze recht is, activeert u de triceps-spieren. Het toevoegen van de halterterugslag kan je helpen spieren op te bouwen en je armen te versterken.

Kracht en toon

De triceps bestaan ​​uit de triceps brachii, de brachialis en de pronator teres. Deze spieren werken samen zodat u uw elleboog kunt buigen en strekken. Wanneer je triceps afgezwakt zijn, ontwikkel je een deuk of een nok waardoor je er sterk uitziet in plaats van slap. Met de domoorterugslag kunt u deze moeilijk te isoleren spiergroep trainen.

Isolatie

Isolatieoefeningen zijn gericht op één gewricht of spiergroep in plaats van meerdere gewrichten en spiergroepen tegelijk. Met isolatie-oefeningen zoals dumbbell kickbacks kunt u de triceps trainen zonder andere spieren te betrekken. U kunt deze isolatiebeweging kiezen als u elke dag krachttraint en op zoek bent naar bepaalde spiergroepen in de buurt van de triceps, zoals de borst en schouders. Bodybuilders die de grootte en het uiterlijk van spieren moeten ontwikkelen om aan een bepaalde standaard te voldoen, profiteren ook van isolatiebewegingen zoals de halterterugslag.

Beginners en verwondingen

Als u nieuw bent in krachttraining van het bovenlichaam, kan de dumbbell kickback u helpen een basis van kracht in de triceps te ontwikkelen, zodat u verder kunt gaan met meer complexe oefeningen. Als u een blessure aan de schouders of borst heeft, voorkomt een isolatiebeweging, zoals de terugslag van de halter, irritatie in andere gewrichten of spieren. Sommige triceps-oefeningen, zoals dips, veroorzaken pijn in uw polsen. De halterterugslag houdt de polsen in een neutrale - of rechte - positie zodat ze niet geïrriteerd raken.

Veiligheid

Een juiste uitvoering van de beweging voorkomt maximale voordelen en voorkomt letsel aan je onderrug en wervelkolom. Wanneer u voorover buigt, scharnier dan vanuit de heupen en houd uw hoofd uitgelijnd met uw wervelkolom. Uw bovenarm moet altijd naast uw romp blijven en tijdens de oefening niet omhoog of omlaag worden gebracht. Voorkom dat uw onderrug gaat verslappen en dat uw torso draait.