Beoordelingen

Bijwerkingen van het starten van Bikram Yoga

Bijwerkingen van het starten van Bikram Yoga


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bikram yoga is gewoon niet voor iedereen. Immers, trainen in een kamer verwarmd tot 105 graden Fahrenheit en 40 procent luchtvochtigheid zou zelfs zware sporters kunnen eisen, laat staan ​​degenen die niet in vorm zijn. Voordat u een Bikram-yogales volgt, moet u zich bewust zijn van enkele van de bijwerkingen die u kunt ervaren en deze met uw arts bespreken om te beoordelen of dit de juiste soort oefening voor u is.

Uitdroging

Druipend zweet als gevolg van de extreme hitte en lichaamsbeweging in een Bikram yogastudio kan zeker leiden tot uitdrogingsproblemen. Omdat een Bikram-klasse 90 minuten lang is, moet je het eerste uur voor 90 minuten hydrateren in de vorm van water en vervolgens overschakelen naar een sportdrank tijdens het tweede uur van de les om zowel water als kalium en natrium te vervangen in je lichaam. Uitdroging kan zich manifesteren als een aantal verschillende symptomen, zoals duizeligheid, misselijkheid, desoriëntatie, een gebrek aan atletische prestaties en zelfs spierkrampen, dus beknibbel niet op de H2O.

Verhoogde bloeddruk

Het starten van Bikram yoga wordt meestal niet aanbevolen als u een hoge bloeddruk heeft, vooral als u ook zwanger of ouder bent. Trainen in extreme hitte kan een onveilige piek in de bloeddruk veroorzaken, dankzij de gecombineerde effecten van warmte, een verhoogde hartslag en waterverlies van je lichaam. Als instabiele bloeddruk al een probleem voor u is, is Bikram waarschijnlijk geen geschikte trainingsmethode, tenzij aanbevolen door uw arts.

Spierpijn

Als het je eerste keer is dat je Bikram uitprobeert, is een van de voordelen van de oefening dat je zult merken hoe warm en los je spieren aanvoelen als gevolg van de verhoogde temperatuur. Helaas kunnen die losse spieren tot onaangename bijwerkingen leiden als je jezelf te hard duwt. Door de hitte in de Bikram-studio kun je je flexibeler voelen dan je in werkelijkheid bent, wat kan leiden tot pijn van de volgende dag tot ernstige spanningen en verwondingen.

Coping-methoden

Als je de toestemming van je arts hebt gekregen om met Bikram yoga te beginnen, weet je zeker hoe je je oefening veiliger en comfortabeler kunt maken door te weten hoe je met de hitte moet omgaan. Probeer bijvoorbeeld, indien mogelijk, in een Bikram-les te "zitten" zonder daadwerkelijk deel te nemen. Op die manier kan je lichaam wennen aan de hitte en kun je een korte studie maken van de 26 houdingen die tijdens Bikram zijn gebruikt. Wanneer je een klas probeert, houd elke pose dan maar een paar seconden vast en neem pauzes door op je mat te gaan liggen of water te drinken als je misselijkheid of duizeligheid opmerkt. De negatieve bijwerkingen van Bikram moeten worden geminimaliseerd als je naar je lichaam luistert, het rustig aan doet en de hele les gehydrateerd blijft.Opmerkingen:

  1. Keven

    Ik ben u zeer dankbaar voor informatie. Ik heb dit gebruikt.

  2. Jukinos

    Naar mijn mening vergist u zich. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we zullen het bespreken.

  3. Hanz

    We hebben veel opgepikt, ATP.Schrijf een bericht