Beoordelingen

Single Arm Pull Downs Werk Welke spier?

Single Arm Pull Downs Werk Welke spier?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pulldown-oefeningen worden meestal uitgevoerd op een kabelmachine, waarbij beide armen een balk naar beneden trekken. Door een handvat aan een hoge poelie te bevestigen, kunt u echter met één arm tegelijk pulldowns uitvoeren. Je oefent meer spiervezels uit met oefeningen met één arm dan met dubbele armen, zodat je zwaardere gewichten kunt tillen en meer kracht kunt winnen. Bovendien voorkomen oefeningen met één arm dat uw sterkere arm meer dan de helft van het werk doet. Om pulldowns met één arm in uw oefenplan op te nemen, moet u begrijpen op welke spieren de activiteit is gericht.

Het formulier

Pulldowns met één arm zijn redelijk eenvoudige oefeningen, maar het is nog steeds belangrijk om de juiste vorm te gebruiken om de grootste voordelen te behalen en een blessure te voorkomen. Bevestig een handvat aan een hoge poeliemachine. Pak het handvat vast met uw handpalm naar de machine gericht en ga vervolgens op de machine zitten met uw voeten plat op de vloer. Je arm moet volledig worden uitgestrekt als je begint. Adem uit terwijl u de hendel naar de zijkant van uw bovenborst trekt en adem vervolgens in terwijl u onder controle terugkeert naar de startpositie.

Doelspieren

Pulldowns worden meestal 'platte pulldowns' genoemd omdat de oefening gericht is op de latissimus dorsi-spieren of lats aan de zijkanten van je rug en onder je schouders. Zowel dubbele arm als enkele pulldowns richten zich op de lats. Deze spieren zijn betrokken bij verschillende schouder- en schouderbladbewegingen. Uw lats zijn bijvoorbeeld prominent aanwezig in zwem-, klim- en roeibewegingen. Een beetje achterover leunen terwijl je pulldowns met één arm doet, helpt je je latten nog harder te werken. Leun ongeveer 45 graden naar achteren om de focus over uw boven- en middenrug te verleggen, inclusief de lats, rhomboids en trapeziusspieren.

Ondersteunende en stabiliserende spieren

Spieren van je schouders tot in de kern helpen je met één arm te trekken. De bovenrug- en schouderspieren die uw bewegingen ondersteunen, zijn onder meer de achterste deltoïde, teres major, rhomboids en levator-schouderbladen. Je betrekt ook de onderste en middelste trapezius in je middenrug; de borstspieren over je borst; de brachialis en brachioradialis in uw bovenarmen; de pols flexoren in je onderarmen; de schuine zijkanten van je buik; de erectorspinazie langs je wervelkolom; en de psoas major en quadratus lumborum in je onderrug en heupgebied. De biceps en triceps zijn ook betrokken als stabiliserende spieren.

Veiligheid

Neem contact op met uw arts voordat u pulldowns met één arm uitvoert als u aan een nieuwe trainingsroutine begint of als u gezondheidsproblemen heeft, zoals recente rugproblemen. Als u medische toestemming krijgt, warm dan uw spieren op voordat u pulldowns uitvoert, omdat koude spieren kunnen leiden tot letsel. Als je twijfelt over de juiste vorm, raadpleeg dan een gecertificeerde personal trainer die je in actie kan observeren en eventuele fouten kan corrigeren.Opmerkingen:

  1. Thomkins

    In alle persoonlijke berichten gaan er vandaag uit?

  2. Thorpe

    Nogal nuttig stuk

  3. Avinoam

    Eerder dacht ik anders, veel dank voor de informatie.Schrijf een bericht