Beoordelingen

Deadlifts met één been Vs. Two Legged Deadlifts

Deadlifts met één been Vs. Two Legged Deadlifts


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Deadlifts, zowel met één als met twee benen, kunnen worden uitgevoerd met een paar halters of een halter. De oefening is een samengestelde gewichtstraining, wat betekent dat het meerdere gewrichten omvat en dus een groot aantal spiergroepen ontwikkelt. Als je de oefening doet terwijl je op een of twee voeten staat, zal de techniek een beetje tweaken en dus spieren anders rekruteren.

Techniek

De bewegingen die betrokken zijn bij zowel single-legged deadlift als two-legged deadlift zijn vergelijkbaar met het belangrijkste verschil is of je op een of twee benen staat. Wanneer u deadlifts met beide benen uitvoert, plaatst u uw voeten zodat ze iets breder zijn dan uw schouders met uw tenen naar voren gericht. Tijdens eenbenige deadlifts til je je vrije voet op en houd je deze met iets gebogen knie achter je vast. Houd het gewicht voor uw dijen naar beneden met uw handpalmen naar u toe gericht. Buig naar voren in de taille en laat het gewicht op de grond zakken. Als je single-legged deadlift doet, steekt je vrije been achter je uit en ga je terug naar een staande positie zodra je rug evenwijdig is aan de vloer. Als je tweebenige deadlifts doet, buig je je knieën iets meer en ga je terug naar een staande positie nadat de gewichten de vloer raken.

Spieren

Vanwege hun overeenkomsten, volgens de American Council on Exercise, werken zowel enkelbenige als tweebenige deadlifts bijna dezelfde verzameling spiergroepen. De gluteus maximus, de belangrijkste bilspier, strekt uw heupen uit en maakt u rechtop in een staande positie. De erectiespinae, een spier die langs je wervelkolom loopt, trekt samen om je rug recht te houden en te voorkomen dat deze op de grond valt. Omdat tweebenige deadlifts een grotere mate van beweging op de knieën met zich meebrengen, zijn uw quadriceps zwaar betrokken. Bovendien vereisen enkelbenige deadlifts bijdrage van de latissimus dorsi en andere spieren in je rug.

Voordelen van Single-Legged Deadlifts

Enkelbenige deadlifts vereisen een grotere mate van balans en coördinatie dan tweebenige deadlifts. Terwijl je naar de vloer zakt, moeten de spieren in je voeten, enkels, benen en heupen samentrekken om je been te stabiliseren en te voorkomen dat je omvalt. Bovendien zorgt eenzijdige pootlift ervoor dat elk van uw benen onafhankelijk werkt. Tijdens tweebenige deadlifts kan uw meer dominante been een groter percentage van de belasting opnemen, waardoor uw niet-dominante been gemakkelijk kan afstappen. Deadlifts met één been zorgen ervoor dat elk been dezelfde hoeveelheid lading moet verwerken.

Voordelen van tweebenige deadlifts

Als u aanzienlijk kracht of grootte wilt opbouwen, moeten tweebenige deadlifts vaker in uw trainingsregime verschijnen dan single-legged deadlifts. Je kunt een aanzienlijk grotere hoeveelheid gewicht tillen tijdens tweebenige deadlifts, wat nodig is als je op zoek bent naar serieuze krachtwinst. Volgens TheDeadlift.com zal het opnemen van deadlifts de afgifte van zowel testosteron als groeihormoon stimuleren, die een rol spelen bij het opbouwen van spiermassa.Opmerkingen:

 1. Nazahn

  Verdomme!

 2. Macarthur

  Onvergelijkbaar bericht, het is erg interessant voor mij :)

 3. Talabar

  Propertyman geproduceerd

 4. Maheloas

  Het bewonderenswaardige antwoord :)

 5. Daleel

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je het mis. Kom binnen, we bespreken het. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 6. Coireail

  ))))))))))) Ik kan je niet geloven :)Schrijf een bericht